De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Medicul nutritionist Mihaela Bilic vorbește despre rolul apei băute în timpul mesei.
”Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei”, recomandă medicul nutriționist Mihaela Bilic, într-o postare pe Instagram.
Potrivit specialistei, ”afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă și fără suport științific. Stomacul nu are rol de digestie la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. (...) Abia în intestin are loc digestia și absorția nutrientilor și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide”.
Aceasta explică ce se întâmplă cu apa în stomac:
”Dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame. Dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide și creează un fel de “ciorbă”, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului și încetinește viteza lui de golire.
Exact așa procedează copiii slăbănogi și scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat. Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mult mai puțină mâncare
Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. Deci rețeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă. Cat despre digestie nicio grijă, organismul nostru știe și poate să digere până și pietre, cu sau fără adaos de apă”.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.