Memorie studiu. Zece minute de exerciţii pe zi, rol major

Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:
Yoga este benefică pentru sănătate
Yoga este benefică pentru sănătate

O activitate fizică moderată ajută la ameliorarea imediată a memoriei, nu doar la cei vârstnici, ci şi la persoanele tinere,  potrivit unui studiu publicat recent de University of California Irvine (UCI) şi citat de EFE.

Studiul este o confirmare cheie în prevenirea bolilor mintale şi senile asigurând că zece minute de 'efort uşor' pe zi poate determina 'beneficii cognitive considerabile'. 'Hipocampul este fundamental pentru crearea de noi amintiri şi este una din primele zone ale creierului care se deteriorează cu înaintarea în vârstă şi mult mai sever la cei care suferă de Alzheimer', potrivit lui Michael Yassa, profesor la UCI şi unul din responsabilii studiului.

'Ameliorarea funcţiei hipocampului este esenţială pentru ameliorarea memoriei în situaţii cotidiene', a precizat Yassa. Pentru acest studiu, realizat în comun cu Universitatea Tsukuba din Japonia şi publicat luni în revista ştiinţifică Proceedings, cercetătorii au utilizat imagini de rezonanţă magnetică de mare rezoluţie.

Potrivit Yassa, director la Center for the Neurobiology of Learning and Memory, studiul sugerează că 'mici exerciţii de plimbare zilnică pot avea efecte considerabile pentru ameliorarea memoriei şi a cunoaşterii'. La studiu au participat 36 de adulţi tineri şi în stare bună de sănătate. Studiul a demonstrat că perioade scurte de exerciţii moderate duc la creşterea conexiunii 'între circumvoluţiunea dinţată din hipocamp şi ariile corticale legate de procesarea detaliată a memoriei'. Rezultatele studiului oferă o bază importantă pentru motivarea persoanelor în vârstă să realizeze exerciţii moderate periodice, notează cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel