3 alimente care micșorează stomacul și topesc grăsimea de pe burtă. Ce să faci să slăbești în timp record

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
3 alimente care micsoreaza stomacul - Foto: Freepik
3 alimente care micsoreaza stomacul - Foto: Freepik

Care sunt alimentele care micșorează stomacul. Iată trucurile care topesc grăsimea de pe brută în timp record și te ajută să trăiești mai mult și mai sănătos. 

Menținerea unui abdomen îngrijit, fără grăsime, face mai mult decât să vă facă să arătați bine, ci vă poate ajuta să trăiți mai mult. O talie mai mare este legată de un risc mai mare de boli de inimă, diabet și chiar cancer.

Pierderea în greutate, în special a grăsimii de pe burtă, îmbunătățește atât funcționarea vaselor de sânge, cât și calitatea somnului. 

"Pierderea în greutate vă va ajuta să vă micșorați talia. Mai important, va ajuta la reducerea stratului periculos de grăsime viscerală, un tip de grăsime din interiorul cavității abdominale pe care nu o puteți vedea, dar care sporește riscurile pentru sănătate", spune Kerry Stewart, director al Fiziologiei clinice și de cercetare la Johns Hopkins.

Specialiștii în nutriție au descoperit o serie de alimente care ajută la reducerea volumului stomacului și care scad pofta de mâncare.

Dieta cu hrișcă și chefir: cum să slăbești 1 KG pe zi. Cum se prepară și cum trebuie să ții dieta

Trucurile care micșorează stomacul și topesc grăsimea de pe burtă

1. -imagine fara descriere- (3-alimente-care-micsoreaza-stomacul-si-topesc-grasimea-de-pe-burta--ce-sa-faci-sa-slabesti-in-timp-record_48243200.jpg)


1. Reduceți carbohidrații în locul grăsimilor

Atunci când cercetătorii de la Johns Hopkins au comparat efectele asupra inimii ale slăbirii printr-o dietă săracă în carbohidrați față de o dietă săracă în grăsimi timp de șase luni - fiecare conținând aceeași cantitate de calorii - cei care au urmat o dietă săracă în carbohidrați au pierdut în medie cu 5 kilograme mai mult decât cei care au urmat o dietă săracă în grăsimi - 28,9 kilograme față de 18,7 kilograme.

Un beneficiu suplimentar al dietei sărace în carbohidrați este că a produs o pierdere în greutate de o calitate mai bună, spune Stewart. În cazul pierderii în greutate, se reduce grăsimea, dar există adesea și o pierdere de țesut slab (mușchi), ceea ce nu este de dorit.

La ambele diete, a existat o pierdere de aproximativ 2 până la 3 kilograme de țesut slab bun împreună cu grăsimea, ceea ce înseamnă că procentul de pierdere a grăsimii a fost mult mai mare la dieta cu conținut scăzut de carbohidrați.

2. Gândiți-vă la un plan alimentar, nu la o dietă

Avantajul unei abordări cu un conținut scăzut de carbohidrați este că implică pur și simplu învățarea unor alegeri alimentare mai bune - nu este necesară numărarea caloriilor.

În general, un mod de alimentație cu conținut scăzut de carbohidrați vă îndepărtează consumul de alimente problematice - cele bogate în carbohidrați și zahăr și fără prea multe fibre, cum ar fi pâinea, covrigii și sucurile - și vă orientează către alegeri bogate în fibre sau proteine, cum ar fi legumele, fasolea și carnea sănătoasă.

3. Continuați să vă mișcați

Activitatea fizică ajută la arderea grăsimii abdominale.

"Unul dintre cele mai mari beneficii ale exercițiilor fizice este că obțineți o mulțime de beneficii pentru banii pe care îi cheltuiți pe compoziția corporală", spune Stewart, notează Hopkins Medicine.

Exercițiile fizice par să elimine grăsimea de pe burtă în special pentru că reduc nivelul de insulină circulant - care altfel ar semnala organismului să se agațe de grăsime - și determină ficatul să folosească acizii grași, în special pe cei din apropierea depozitelor de grăsime viscerală, spune Stewart.

4. Ridicați greutăți

Adăugarea chiar și a unui antrenament de forță moderat la exercițiile aerobice ajută la construirea masei musculare slabe, ceea ce vă face să ardeți mai multe calorii pe parcursul întregii zile, atât în repaus, cât și în timpul exercițiilor.

5. Citiți etichete

Comparați mărcile. Unele iaurturi, de exemplu, se laudă că sunt sărace în grăsimi, dar sunt mai bogate în carbohidrați și zaharuri adăugate decât altele, spune Stewart.

Alimente precum sosul, maioneza, sosurile și pansamentele pentru salate conțin adesea cantități mari de grăsimi și multe calorii.

6. Îndepărtați-vă de alimentele procesate

Ingredientele din produsele ambalate și din alimentele de tip snack sunt adesea bogate în grăsimi trans, zahăr adăugat și sare sau sodiu adăugat - trei lucruri care îngreunează pierderea în greutate.

7. Concentrează-te pe felul în care îți vin hainele mai mult decât pe citirea cântarului

Pe măsură ce adăugați masă musculară și pierdeți grăsime, citirea de pe cântarul din baie s-ar putea să nu se schimbe prea mult, dar pantalonii dvs. vor fi mai largi. Acesta este un semn mai bun de progres.

Măsurată în jur, talia ar trebui să fie mai mică de 35 de centimetri, dacă sunteți femeie, sau mai mică de 40 de centimetri, dacă sunteți bărbat, pentru a reduce riscurile cardiace și de diabet.

8. Mănâncă încet

Specialiștii susțin că o persoană începe să se simtă sătulă abia la 20 de minute după ce a început să mănânce.

9. Dormi bine

Somnul și odihna sunt extrem de importante în dietă.

Alimentele care micșorează stomacul

Semințele de in se umflă în stomac și reduc astfel pofta de mâncare. 

Alimente bogate în celuloză precum cereale, leguminoase, fructe, legume cu frunze, morcovi și sfeclă. Alimentele bogate în celuloză sunt extrem de importante atunci când vrei ca stomacul tău să revină la forma lui inițială, pentru că asigură sațietatea, fără a consuma o cantitate mare de calorii.

Apa joacă un rol important atunci când îți dorești să mănânci cât mai puțin posibil. Sfatul specialiștilor este să bei un pahar cu apă cu 30 de minute înainte de masă. De asemenea, după ce ai luat masa trebuie să aștepți o oră pentru a putea consuma un alt pahar de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel