3 alimente care micșorează stomacul și topesc grăsimea de pe burtă. Ce să faci să slăbești în timp record

Care sunt alimentele care micșorează stomacul. Iată trucurile care topesc grăsimea de pe brută în timp record și te ajută să trăiești mai mult și mai...
Menținerea unui abdomen îngrijit, fără grăsime, face mai mult decât să vă facă să arătați bine, ci vă poate ajuta să trăiți mai mult. O talie mai mare este legată de un risc mai mare de boli de inimă, diabet și chiar cancer.
Pierderea în greutate, în special a grăsimii de pe burtă, îmbunătățește atât funcționarea vaselor de sânge, cât și calitatea somnului.
"Pierderea în greutate vă va ajuta să vă micșorați talia. Mai important, va ajuta la reducerea stratului periculos de grăsime viscerală, un tip de grăsime din interiorul cavității abdominale pe care nu o puteți vedea, dar care sporește riscurile pentru sănătate", spune Kerry Stewart, director al Fiziologiei clinice și de cercetare la Johns Hopkins.
Specialiștii în nutriție au descoperit o serie de alimente care ajută la reducerea volumului stomacului și care scad pofta de mâncare.
Dieta cu hrișcă și chefir: cum să slăbești 1 KG pe zi. Cum se prepară și cum trebuie să ții dieta
Trucurile care micșorează stomacul și topesc grăsimea de pe burtă
1. Reduceți carbohidrații în locul grăsimilor
Atunci când cercetătorii de la Johns Hopkins au comparat efectele asupra inimii ale slăbirii printr-o dietă săracă în carbohidrați față de o dietă săracă în grăsimi timp de șase luni - fiecare conținând aceeași cantitate de calorii - cei care au urmat o dietă săracă în carbohidrați au pierdut în medie cu 5 kilograme mai mult decât cei care au urmat o dietă săracă în grăsimi - 28,9 kilograme față de 18,7 kilograme.
Un beneficiu suplimentar al dietei sărace în carbohidrați este că a produs o pierdere în greutate de o calitate mai bună, spune Stewart. În cazul pierderii în greutate, se reduce grăsimea, dar există adesea și o pierdere de țesut slab (mușchi), ceea ce nu este de dorit.
La ambele diete, a existat o pierdere de aproximativ 2 până la 3 kilograme de țesut slab bun împreună cu grăsimea, ceea ce înseamnă că procentul de pierdere a grăsimii a fost mult mai mare la dieta cu conținut scăzut de carbohidrați.
2. Gândiți-vă la un plan alimentar, nu la o dietă
Avantajul unei abordări cu un conținut scăzut de carbohidrați este că implică pur și simplu învățarea unor alegeri alimentare mai bune - nu este necesară numărarea caloriilor.
În general, un mod de alimentație cu conținut scăzut de carbohidrați vă îndepărtează consumul de alimente problematice - cele bogate în carbohidrați și zahăr și fără prea multe fibre, cum ar fi pâinea, covrigii și sucurile - și vă orientează către alegeri bogate în fibre sau proteine, cum ar fi legumele, fasolea și carnea sănătoasă.
3. Continuați să vă mișcați
Activitatea fizică ajută la arderea grăsimii abdominale.
"Unul dintre cele mai mari beneficii ale exercițiilor fizice este că obțineți o mulțime de beneficii pentru banii pe care îi cheltuiți pe compoziția corporală", spune Stewart, notează Hopkins Medicine.
Exercițiile fizice par să elimine grăsimea de pe burtă în special pentru că reduc nivelul de insulină circulant - care altfel ar semnala organismului să se agațe de grăsime - și determină ficatul să folosească acizii grași, în special pe cei din apropierea depozitelor de grăsime viscerală, spune Stewart.
4. Ridicați greutăți
Adăugarea chiar și a unui antrenament de forță moderat la exercițiile aerobice ajută la construirea masei musculare slabe, ceea ce vă face să ardeți mai multe calorii pe parcursul întregii zile, atât în repaus, cât și în timpul exercițiilor.
5. Citiți etichete
Comparați mărcile. Unele iaurturi, de exemplu, se laudă că sunt sărace în grăsimi, dar sunt mai bogate în carbohidrați și zaharuri adăugate decât altele, spune Stewart.
Alimente precum sosul, maioneza, sosurile și pansamentele pentru salate conțin adesea cantități mari de grăsimi și multe calorii.
6. Îndepărtați-vă de alimentele procesate
Ingredientele din produsele ambalate și din alimentele de tip snack sunt adesea bogate în grăsimi trans, zahăr adăugat și sare sau sodiu adăugat - trei lucruri care îngreunează pierderea în greutate.
7. Concentrează-te pe felul în care îți vin hainele mai mult decât pe citirea cântarului
Pe măsură ce adăugați masă musculară și pierdeți grăsime, citirea de pe cântarul din baie s-ar putea să nu se schimbe prea mult, dar pantalonii dvs. vor fi mai largi. Acesta este un semn mai bun de progres.
Măsurată în jur, talia ar trebui să fie mai mică de 35 de centimetri, dacă sunteți femeie, sau mai mică de 40 de centimetri, dacă sunteți bărbat, pentru a reduce riscurile cardiace și de diabet.
8. Mănâncă încet
Specialiștii susțin că o persoană începe să se simtă sătulă abia la 20 de minute după ce a început să mănânce.
9. Dormi bine
Somnul și odihna sunt extrem de importante în dietă.
Alimentele care micșorează stomacul
Semințele de in se umflă în stomac și reduc astfel pofta de mâncare.
Alimente bogate în celuloză precum cereale, leguminoase, fructe, legume cu frunze, morcovi și sfeclă. Alimentele bogate în celuloză sunt extrem de importante atunci când vrei ca stomacul tău să revină la forma lui inițială, pentru că asigură sațietatea, fără a consuma o cantitate mare de calorii.
Apa joacă un rol important atunci când îți dorești să mănânci cât mai puțin posibil. Sfatul specialiștilor este să bei un pahar cu apă cu 30 de minute înainte de masă. De asemenea, după ce ai luat masa trebuie să aștepți o oră pentru a putea consuma un alt pahar de apă.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.