Dieta cu hrișcă și chefir: cum să slăbești 1 KG pe zi. Cum se prepară și cum trebuie să ții dieta

Dieta cu hrișcă și chefir - Foto: Freepik @Racool_studio
Dieta cu hrișcă și chefir - Foto: Freepik @Racool_studio

Dieta cu hrișcă și chefir. Cum să slăbești un kilogram pe zi. Cum se prepară, cum se ține dieta și ce beneficii are combinația de chefir cu hrișcă.

Dieta cu hrișcă și chefir este considerată de multe femei o dietă minune, pentru că te ajută să scapi de kilograme în câteva zile, fără să-ți pună sănătatea în pericol, așa cum o fac multe dintre dietele pe care le găsești pe internet.

Dacă vrei să slăbești rapid și știi că nu ai probleme de sănătate sau probleme cu ficatul sau stomacul, atunci dieta cu hrișcă și chefir este bună pentru topirea câtorva kilograme.

Mai mult, această dietă rapidă cu hrișcă și chefir este recomandată atât femeilor, cât și bărbaților cu un abdomen prea rotund. Dar pentru ca o dietă să funcționeze cu adevărat, ea trebuie combinată cu mișcare.

Marea greșeală pe care o faci când gătești vinete. Bilic: Credeți-mă, vă veți convinge!

Noua secție Marie Curie, "o noutate pentru România", o șansă pentru copiii de pe listele de așteptare. Cîrstoveanu: Avem o statistică foarte tristă. Foarte rar într-un an să vedem gri în loc de roșu

Ce rol are combinția dintre hrișcă și chefir

Fără calorii, fără gluten și fără carbohidrați, dar bogată în fibre, minerale și antioxidanți, hrișca ajută digestia, combate depunerile de colesterol și protejează arterele inimii, având și efecte antibacteriene și antiinflamatoare. În plus, hrișca oferă senzația de sațietate și elimină rapid toxinele și grăsimile din organism.

În combinație cu chefirul, care este bogat în fermenți, acizi benefici, culturi lactice și bacterii bune, hrișca stimulează digestia și arderea grăsimilor.

Mai mult, această combinație de hrișcă și chefi oferă un aport mare de calciu, fier și magneziu.

Astfel, dacă te ambiționezi că topești câteva kilograme, între 6 si 10 zile cu această combinație vei obține rezultatele dorite.

Ce beneficii are hrișca

Hrișca este mai bogată în minerale decât multe cereale obișnuite, cum ar fi orezul, grâul și porumbul. Cu toate acestea, hrișca nu este deosebit de bogată în vitamine, de aceea se recomandă în dietă să consumi multe legume și fructe sărace în zahăr, pentru ca organismul să-și ia vitaminele necesare.

Cele mai abundente minerale din hrișcă sunt:

Mangan - este esențial pentru un metabolism sănătos, pentru creștere, dezvoltare și pentru apărarea antioxidantă a organismului

Cupru -  este un oligoelement esențial care poate fi benefic pentru sănătatea inimii atunci când este consumat în cantități mici

Magneziu - poate reduce riscul de a suferi de diverse afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă

Fier

Tusea cu sânge, semnal de alarmă pentru organism. Când trebuie să mergi de urgență la medic

Condiloamele: când devin canceroase. De ce apare condilomatoza și cum se tratează. Cioflan: Asta e foarte important. În general nu trece singură

Fosfor - are un rol esențial în creșterea și întreținerea țesuturilor corpului.

Hrișca poate modera nivelul de zahăr din sânge, ceea ce o face o alegere sănătoasă pentru persoanele cu diabet de tip 2. Mai mult, poate stimula sănătatea inimii prin îmbunătățirea tensiunii arteriale și a profilului lipidic din sânge.

Ce beneficii are chefirul

Chefirul poate conține până la 61 de microorganisme diferite, ceea ce îl face o sursă mult mai puternică de probiotice decât multe alte produse lactate fermentate.

Chefirul conține probioticul Lactobacillus kefiri și carbohidratul kefiran, care protejează împotriva bacteriilor dăunătoare.

Chefirul obținut din lapte este o sursă excelentă de calciu, iar chefirul din lapte integral conține, de asemenea, vitamina K2. Acești nutrienți au beneficii majore pentru sănătatea oaselor.

Unele studii în eprubetă și pe animale indică faptul că chefirul poate inhiba creșterea celulelor canceroase. Cu toate acestea, niciun studiu actual nu a inclus oameni, așa că sunt necesare mai multe cercetări.

Probioticele precum chefirul pot trata mai multe forme de diaree. De asemenea, acestea pot duce la îmbunătățirea diferitelor afecțiuni digestive.

Chefirul are un conținut scăzut de lactoză, deoarece bacteriile sale lactice au predigerat deja lactoza. Persoanele care au intoleranță la lactoză pot adesea să bea chefir fără probleme.

Cum se prepară chefirul cu hrișca

- Hrișca se spală bine și se pune la înmuiat peste noapte în apă rece

- Până a doua zi, semințele se înmoaie și devin gustoase. Se scurge apa rămasă, iar semințele înmuiate se pot consuma ca atare sau se pot combina cu chefir, cu felii de fructe și cu salată de legume proaspete

- Nu se adaugă nici unt, nici ulei, nici alte ingrediente care favorizează depunerea kilogramelor așa cum este zahărul.

Dieta cu hrișcă și chefir este o dietă restrictivă și trebuie să consumi doar legume și fructe gătite cât mai dietetic, fără grăsimi și fără zahăr.

Cum se ține dieta cu hrișcă și chefir

Această dietă rapidă se poate ține între 6 și 10 zile, în funcție de câte kilograme vrei să slăbești.

Dacă faci și mișcare ușoară în aer liber, poți slăbi aproape 1 kilogram pe zi.

Se recomandă chefir cu 1% grăsime, care se poate consuma cel mult 1 kilogram pe zi.

Semințele de hrișcă se înmoaie de seara, iar a doua zi se pot folosi pentru câteva preparate destul de gustoase și sățioase precum:

- salată de fructe și hrișcă din felii de mere, pere, grepfruit, kiwi sau mandarine.

- salată de crudități cu hrișcă înmuiată și țelină, morcov ras, mere rase, pătrunjel, mărar, ridichi, salată verde, ceapă verde

- salată de legume din ardei, roșii, ceapă verde și hrișcă înmuiată

- legume la cuptor cu o lingură de ulei și amestecate cu hrișca fiartă

- chifteluțe din hrișcă făcute la cuptor cu ceapă verde, morcov ras și un cartof dat pe răzătoare

Atenție! Ca în orice dietă, pentru a funcționa, trebuie să respecți câteva reguli stricte

- Evită orice tentație dulce

- Evită uleiul

- Evită brânzeturile

- Evită pâinea

- Evită nucile și orice alte ronțăieli

- Evită alcoolul

- Nu ai voie mai mult de un litru de chefir cu grăsimi de 1% pe zi

- Trebuie să bei zilnic 2 litri de apă

- Poți bea ceai sau cafea neîndulcite și fără lapte

- Poți consuma două fructe la gustarea de după amiază, dar trebuie evitate fructele bogate în zahăr

- Înainte de culcare se poate consuma încă o porție de chefir pentru a combate senzația de foame.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel