Adevărul despre DIETĂ: slăbirea nu ne face mai fericite. Explicațiile unui nutriționist

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Cori Grămescu    Foto: Facebook
Cori Grămescu Foto: Facebook

Nutriționista Cori Grămescu spune că slăbirea nu ne aduce neapărat și fericirea. Iată ce recomandă ea persoanelor care vor să își schimbe viața și imaginea de sine. 

„Decizia de a slăbi e ca o tornadă. Ne spunem brusc: ”De azi îmi schimb viața! Vreau să fiu slabă și fericită și voi face orice pentru asta!”. Deseori, corelăm pierderea în greutate cu fericirea, pentru ca apoi să descoperim că entuziasmul trece și că ceea ce rămâne e doar disciplina. Deși slăbitul ne poate face să ne simțim mai bine și mai sănătoase, acesta nu ne face implicit și mai fericite.

Ca femeie, am crezut deseori că slăbitul îmi va aduce lucruri în viață care mi se păreau că-mi lipsesc: mai multă atenție din partea bărbaților, iubirea la care visasem de când mă știam, un serviciu mai bun, o viață ideală, plină de evenimente fantastice, de care m-aș fi bucurat relaxată și liberă, fiindcă aș fi arătat ”bine”. Iar eu consideram aspectul fizic ca pe un deschizător de uși pentru orice experiență pozitivă la care visam. 

Impulsurile și emoțiile ne fac să luăm decizia de slăbi. Dar, deseori, nu ne gândim în profunzime la adevăratele noastre motive, ca să înțelegem clar de ce vrem să investim timp, efort și disciplină în procesul de slăbire. De obicei, argumentele noastre sunt destul de superficiale și nu reprezintă baza unei schimbări reale a stilului de viață. Ca să nu mai zic de o schimbare reală a structurii mentale și a convingerilor noastre! Trebuie, mai întâi, să renunțăm la constrângerile propriei noastre minți și ale ideilor care o limitează. După aceea, totul se va aranja, cu ajutorul unor noi reguli, care ne vor ajuta să ne atingem scopul!”

Citește continuarea pe Spectacola și află toate detaliile despre impactul pe care îl are dieta asupra corpului și psihicului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel