Alimente care ne vor ajuta să reducem consumul de zahăr. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: Există oricum și un înlocuitor

turta_dulce_craciun_dulciuri_prajituri_27047000 Oricât de tentante ar fi dulciurile de Crăciun, trebuie să le mâncăm într-un anume fel ca să nu se îngrășăm

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, a vorbit pentru cititorii DC News despre zahăr, acest drog pe care îl folosim zilnic în cantități...

Cu ce înlocuim zahărul? Dați-ne câteva trucuri prin care să păcălim cumva folosirea zahărului când ne este poftă de ceva dulce.

„În primul rând trebuie identificată tipologia „poftei de dulce”. Adică dacă este fizică (biochimiocă) sau mentalo-emoțională. De cele mai multe ori este o combinație între ele. Din punct de vedere fizic, trebuie știut faptul că „poftele” de zahăr se amplifică pe un fond de dezechilibru de minerale (în special de magneziu și zinc), dar și un dezechilibru deja produs la nivelul microbiotei intestinale.

Așadar, strategia optimă este să ne concentrăm atenția mai întâi pe reechilibrarea mineralelor, a microbiotei intestinale și, simultan, să reducem și consumul de zahăr. Pentru asta recomand consumul zilnic de alimente fermentate și de grăsimi sănătoase, bogate în omega 3, cum ar fi nucile și semințele, iar zahărul să fie înlocuit, de exemplu, cu ștevie. În ceea ce privește dependența mentalo-emoțională, aceasta se poate „rupe” în timp prin găsirea altor mecanisme compensatorii, diferite de consumul de zahăr”, a spus Anca Alungulesei într-un interviu pentru DC News.

Citește continuarea pe DC News și află care sunt alimentele care ne mențin tineri mai mult timp, dar și alte secrete despre dietă.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250