Alimentele care desfundă venele. Ce trebuie să mănânci pentru a evita bolile coronariene

Monika Baciu |
Data publicării:
alimentele care desfunda venele - FOTO: Freepik@pvproduction
alimentele care desfunda venele - FOTO: Freepik@pvproduction

Alimentele care desfundă venele pot fi consumate în orice sezon. Acestea pot preveni apariția bolilor coronariene.

Alimentele care desfundă venele vă pot menține sănătoși. Arterele înfundate sunt primul pas către bolile coronariene. O dietă săracă, un stil de viață sedentar, obezitatea și fumatul, printre o mulțime de alți factori, pot cauza o sănătate cardiacă precară.

O inimă sănătoasă asigură o viață lungă și sănătoasă și iată 12 alimente pe care să le încorporați în viața dumneavoastră și care vă pot ajuta să obțineți acest lucru.

Ateroscleroza apare atunci când depozitele de grăsime se acumulează de-a lungul pereților arterelor. Este posibil să fi auzit că această afecțiune este denumită artere înfundate sau o întărire a arterelor.

Acest lucru face ca arterele să se îngusteze și restricționează fluxul sanguin către inimă și alte părți ale corpului, potrivit The Daily Star.

Vezi și: Chirurgia sânului, de câte tipuri este și când este recomandată. Cristina Lazăr: Vom recurge la mastectomie radicală

Fructe de pădure

Fructele de pădure conțin antioxidanți flavonoizi, cunoscuți pentru că reduc inflamația și îmbunătățesc sănătatea inimii. De asemenea, acestea sunt pline de fibre, vitamine, minerale și compuși vegetali care îmbunătățesc funcția arterială și protejează împotriva deteriorării celulare.

Fasole

Fasolea are o mulțime de fibre și este una dintre cele mai bune modalități de a preveni nivelul ridicat de colesterol. Cei care au probleme cardiace ar fi avantajați dacă ar consuma cel puțin o porție de fasole pe zi. Fasolea reduce, de asemenea, tensiunea arterială și scade riscul de diabet de tip 2.

Vezi și: Glicerina, beneficii pentru sănătate. Hidratează pielea, vindecă rănile, protejează sistemul imunitar

Pește

Peștele este încărcat cu grăsimi bune, în special Omega 3, despre care se știe că stimulează sănătatea inimii și reduce eliberarea moleculelor de adeziune celulară - un principal vinovat pentru înfundarea arterelor.

Roșii

Roșiile conțin compuși vegetali, cum ar fi pigmentul carotenoid licopen, care au beneficii impresionante pentru sănătatea inimii. Produsele din roșii bogate în licopen pot ajuta la reducerea inflamației vaselor de sânge și la creșterea colesterolului bun.

Ceapă

Făcând parte din genul Allium, aceste legume sunt o comoară de nutrienți benefici. Mineralele, cum ar fi compușii de sulf, pot ajuta, de asemenea, la inflamarea vaselor de sânge și reduc șansele ca trombocitele să se aglomereze în sânge, menținând arterele neobstrucționate.

Vezi și: Sucul care topește grăsimea. Se bea dimineața, e sărac în calorii și hidratează foarte bine după somn. Ai nevoie de trei ingrediente

Citricele

Clementinele, portocalele și limetele nu au doar un profil de aromă puternică, ci conțin și flavonoide care împiedică radicalii liberi din organism să oxideze colesterolul rău. Acest lucru sporește sănătatea inimii și scade șansele unui accident vascular cerebral.

Condimente

Ghimbirul, piperul, ardeiul iute și scorțișoara sunt condimente antiinflamatorii și ajută la îmbunătățirea nivelului de lipide din sânge și la menținerea arterelor libere.

Semințe de in

Mici, dar puternice, semințele de in sunt o sursă puternică de nutrienți benefici. Pline de fibre, grăsimi bune, vitamine și minerale, aceste semințe ajută la scăderea colesterolului și la combaterea cazurilor de blocaj arterial.

Legume crucifere

Legumelor precum broccoli, conopida și varza li s-a atribuit meritul de a reduce calcifierea arterială și de a diminua grosimea medie intimă carotidiană, o măsură care evaluează probabilitatea ca o persoană să aibă arterele înfundate.

Vezi și: Sonda urinară: ce rol are, când se pune, cât timp trebuie să o ții. Dumitrache: Pietrele se formează și în vezică, nu doar în rinichi

Sfecla roșie

Inflamația vaselor de sânge poate duce la scăderea nivelului de producție de oxid nitric, pe care sfecla, o sursă bogată de nitrați, îl poate restabili. Se știe că acidul nitric joacă roluri active în îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și în reducerea riscurilor asociate cu inima.

Ovăz

O sursă excelentă de antioxidanți antiinflamatori numiți avenantramide, care ajută la descompunerea nivelurilor ridicate de colesterol total și rău și reduc markerii inflamatori, ovăzul și tărâțele de ovăz sunt alegeri excelente pentru cei care doresc să acorde prioritate inimii lor.

Nuci și semințe

În repetate rânduri, cercetările au dovedit beneficiile nucilor și semințelor în prevenirea bolilor legate de arterele înfundate, îmbunătățesc funcția vaselor de sânge și reduc colesterolul rău și tensiunea arterială.

Cum se pot înfunda arterele

Ateroscleroza este considerată o cauză majoră care stă la baza bolilor de inimă, inclusiv a bolilor coronariene, cel mai frecvent tip de boală de inimă în Statele Unite. Ateroscleroza este cauza care stă la baza a aproximativ 50% dintre decesele din țările occidentale.

Vezi și: Testul care îți arată dacă ai anemie. Buliga: Așa găsim cancerul de colon la pacienți. Se vede cu ochiul liber

Este o boală inflamatorie cronică cu numeroși factori de risc. Aveți mai multe șanse să dezvoltați ateroscleroză dacă:

- aveți un nivel ridicat de colesterol LDL (colesterolul rău)

- aveți tensiunea arterială ridicată

- fumați

- aveți diabet

- aveți un istoric familial de ateroscleroză

- aveți obezitate

- aveți un regim alimentar deficitar

- aveți un stil de viață sedentar

Pe de altă parte, s-a demonstrat că o dietă bogată în anumite alimente, cum ar fi legumele, fructele și peștele, reduce riscul de ateroscleroză și boli de inimă, potrivit Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel