Alimentul la îndemâna oricui care face minuni pentru senzația de balonare

DCMedical Team |
Data publicării:
Platou cu fructe. Foto: Pixabay
Platou cu fructe. Foto: Pixabay

Balonarea apare din varii motive, inclusiv din mâncatul prea repede. Însă, sunt alimente care te ajută să scapi de balonare. 

Specialiștii de la John Hopkins Medicine susțin că balonarea poate fi cauzată de mâncatul prea rapid, de faptul că mâncarea nu este mestecată suficient de bine, de prea multă sare și chiar de faptul că nu se consumă destule lichide. Unul dintre alimentele care înlătură senzația de balonare este ananasul întrucât conține o enzimă care ajută la digestia proteinelor. Mai sunt recomandate de nutriționiști făina de ovăz, bananele - care sunt bogate în ​​potasiu și în fibre solubile, apa de cocos.

Însă mai este un aliment, la îndemâna oricui, care scapă de senzația de balonare: este vorba de apă. Și, scrie Spectacola, pe cât de simplu pare, a-ți începe ziua cu un pahar mare de apă poate face minuni pentru senzația de balonare. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel