Antrenamentele dure, cum îți afecteză pielea, unghiile și părul

Adisa Codruț |
Data publicării:


Antrenamentele dure pot afecta părul, pielea sau unghiile, prin modificările hormonale dar și prin anumite deficiențe nutritive care se produc în corp. 

Cortizolul, hormonul stresului, poate avea o creștere semnificativă în timpul antrenamentelor solicitante, potrivit Clinicii Mayo. Nivelul ridicat, constant, al cortizolului poate avea efecte nefaste asupra  părului, pielii și unghiilor.


Nivelurile ridicate de cortizol pot declanșa glandele sebacee ale pielii să producă mai mult ulei, conform unui studiu din iunie 2014. Și excesul de ulei poate înfunda porii și provoca rupturi. Mai mult, ar putea chiar să conducă la anumite  boli inflamatorii ale pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis sau rozacee.

În perioada în care efectuați antrenamente care vă solicită intens, este posibil să observați, de asemenea, că părul și unghiile cresc mai lent decât de obicei sau că firele de păr și unghiile se rup mai ușor, aceasta datorându-se deficiențelor nutritive care se produc în corp. 

 

 

Studiul, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel