Avocado, de ce să-l introduci în dietă. Nutriționist: cheia e să te bucuri de el cu măsură

Fructele avocado sunt pline de fibre și elemente nutritive extrem de valoroase, motiv pentru care nutriționiștii îl recomandă. Totuși, trebuie consumat cu...
Avocado are cantități mari de fibre, potasiu, magneziu, folat, vitamina C și vitamina K. Cercetările arată că persoanele care consumă avocado sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta sindrom metabolic, un grup de afecțiuni care pot crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și Diabetul de tip 2.
Avocado reprezintă, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, care pot contribui la promovarea unui profil sănătos de lipide din sânge, o măsură a tipurilor de grăsime din sânge. Un studiu din 2015 publicat în Journal of American Heart Association a constatat că consumul unui avocado pe zi ca parte a unei diete cu grăsimi moderate a dus la scăderea colesterolului LDL „rău”.
„Avocado sunt cu siguranță un aliment pe care l-aș include într-un model dietetic sănătos pentru inimă, deoarece este bogat în fibre solubile și grăsimi mai sănătoase”, a declarat Maya Vadiveloo, profesor asistent de nutriție și științe alimentare la Universitatea Rhode Island din Kingston.
"Dacă înlocuiți caloriile din dieta dvs. care provin din grăsimi animale și ulei tropical cu surse de grăsimi mononesaturate, cum ar fi avocado, veți avea multe efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare."
Un avocado mediu are în medie aproximativ 240 de calorii și 24 de grame de grăsime, potrivit Comisiei Avocado din California. Cu toate acestea, spre deosebire de carnea roșie sau fursecurile, avocado este o sursă de grăsime sănătoasă care poate fi consumată în locul grăsimilor saturate „proaste” dintr-o dietă tipică.
Cheia, a spus Vadiveloo, este să te bucuri de avocado cu măsură. „Avocado este un aliment bogat în calorii, așa că oamenii au tendința de a-l evita în loc să-l folosească într-un mod mai controlat”.
Beneficii nebănuite
Pe lângă sănătatea inimii, acest fruct delicios ar putea avea și alte beneficii.
Avocado are un conținut ridicat de carotenoizi, pigmenții antioxidanți ai plantelor responsabili de nuanțele luminoase din fructe și legume. Studiile arată că două dintre carotenoidele din avocado, luteina și zeaxantina, ar putea ajuta la reducerea riscului de boli oculare. Cercetările au arătat, de asemenea, că adăugarea de avocado la alte legume, de exemplu, într-o salată sau salsa, ajută corpul să absoarbă mai mulți nutrienți.
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima