Cafeaua și ceaiul verde, risc mai mic de deces la supraviețuitorii unui atac de cord sau cerebral

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Cafeaua și ceaiul verde se pare că aduc un risc mai mic de deces la persoanele care au suferit un atac de cord sau cerebral, spun ultimele studii.

S-a constatat anterior că consumul regulat de ceai verde și cafea oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, variind de la reducerea riscului de boli cardiovasculare până la îmbunătățirea funcției creierului. Dar acum cercetătorii sugerează că aceste băuturi pot reduce și riscul de deces pentru cei care au suferit un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Consumul zilnic de ceai verde a redus riscul de deces al supraviețuitorilor cu accident vascular cerebral cu 62%, iar consumul zilnic de cafea a scăzut rata de deces a supraviețuitorilor la infarct cu 22%, potrivit studiului. Rezultatele studiului au fost publicate în februarie în revista Stroke.

Risc mai mic de deces

Pentru realizarea acestui studiu, cercetătorii au evaluat peste 46.000 de participanți din 45 de comunități din Japonia. După clasificarea participanților într-unul din cele trei grupuri - antecedente de accident vascular cerebral, antecedente de infarct miocardic (atac de cord) sau lipsă de antecedente de accident vascular cerebral sau atac de cord - cercetătorii au examinat apoi cantitatea și frecvența consumului de ceai verde și cafea și au evaluat orice corelație în rezultate.

După analiza datelor, cercetătorii au descoperit că supraviețuitorii accidentului vascular cerebral care au băut cel puțin șapte căni de ceai verde în fiecare zi și-au redus riscul de mortalitate cu 62% în comparație cu cei care nu au consumat ceai în mod constant.

Supraviețuitorii infarctului care au luat câte o ceașcă de cafea în fiecare zi au redus riscul de mortalitate cu 22% în comparație cu cei care nu au băut nicio ceașcă zilnică de cafea. Subiecții care nu au avut antecedente de accident vascular cerebral sau atac de cord și au băut una sau mai multe căni de cafea pe săptămână au avut un risc cu 14% mai mic de mortalitate generală comparativ cu cei care nu au băut cafea, notează verywellhealth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel