Cancer. Care sunt alimentele care te pun în pericol
Dr. Mara Jidveian Popescu, medic specialist Oncologie, a vorbit despre alimentele care duc la cancer şi despre cum ar trebui să arate dieta pentru a rămâne sănătoşi cât mai mult timp....
''Este important de ştiut că nu alimentele ne dau cancer, adică nu este o persoană fără niciun fel de predispoziţie genetică şi care consumă un anumit aliment şi face tumoră. Sunt anumite alimente care într-adevăr predispun la apariţia unor tumori.
Cea mai cunoscută este carnea roşie în cancerele colorectale şi de aceea lumea are tendinţa să refuze să mai consume carne.
Aici ne referim la un consum crescut de populaţia României nu este astfel de consumatoare. La carne roşie intră în special carnea de vită, vânatul, carnea grasă de porc, precum şi mezelurile, adică toate acele cărnuri care sunt foarte procesate industrial" , a spus Mara Jidveian Popescu, medic specialist Oncologie la Antena3.
Și fructele pot deveni un pericol
"Uneori şi un consum exagerat de anumite fructe şi legume pot duce la cancerul de sân. Ar trebui să se reducă consumul de fructe şi legume roşii, respectiv ardeii roşii şi portocalii, morovocul, fructele de pădure. Până în 100-150 de grame pe zi este mai mult decât de suficient, dar trebuie să luăm în considerare că un morcov are cam 100 de grame.
Nu recomand nimănui să îşi facă fresh-urile acelea cu multe fructe şi legume şi să consume zilnic
Alimentaţia trebuie să fie pur şi simplu variată. Studiile au arătat că ar fi important să avem măcar şapte alimente diferite şi să le schimbăm de la o zi la alta. Şapte în fiecare zi'',a mai spus medicul.
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
-
Cum pot ceaiul și cafeaua să-ți "fure" fierul din corp07.11.2025, 19:26
-
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii07.11.2025, 17:32
-
-
Avocado și ou, combinația nutritivă care îți transformă sănătatea07.11.2025, 14:23
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
