Capcane după ce ai slăbit. Cori Grămescu: Acest bine te poate păcăli. Uiți să iei în vedere un aspect mult mai important

"Să pierzi în greutate pare să nu mai fie o prea mare filosofie. Schimbi stilul de viață de la A la Z, mănânci altfel și faci sport și totul e bine. Acest bine însă te poate păcăli pentru că, stimulat de promisiunea rezultatelor ce au să vină și motivat să devii un alt om, uiți să iei în vedere un aspect cu mult mai important, că vrei o schimbare pe termen lung.", este de părere nutriționistul Cori Grămescu. 

"Asta înseamnă că ceea ce vei face că să pierzi kilograme trebuie să fie o practică pe care s-o poți menține, pe scurt, trebuie să devină obișnuință, acel set de obiceiuri bune și potrivite ție cu care să te poți însoți la drum lung cu zâmbetul pe buze fără senzația că te duci la tăiere.

Ce ai de făcut

 

Ai grijă la porții. Cu siguranță că atunci când vrei să pierzi în greutate trebuie să existe un deficit caloric. Dar, apoi, chiar dacă ai făcut trecerea spre alimente mai hrănitoare, nu înseamnă că ai liber să consumi din ele cât vrei. Și ele îngrașă dacă le mănânci în exces.

Numără-ți caloriile. Când ești într-un proces de slăbire trebuie să știi ce și cât mănânci. Dar practica asta nu trebuie să fie permanentă că te-ar înnebuni. Dacă vrei să începi un proces de slăbire și vrei ca lucrurile să fie mult mai practice și mult mai ușoare platforma yummdiet.com îți calculează necesarul caloric și gramajele necesare obiectivului tău, ținând cont de alimentele preferate și nivelul tău de activitate.

Citește și DIETA de primăvară a lui Cori Grămescu. MENIU pentru 7 zile

Citește etichetele și alege mâncarea hrănitoare. Treaba asta cu etichetele e de repetat pentru că e una din cele mai simple forme de-a mânca cu cap. Ideea de bază e că aproape orice produs conține zahăr, e sau nu nevoie de el, vă fi în alimente. Apoi, dacă un produs conține chestii de care n-ai auzit în viața ta (nu trebuie să fii chimist pentru asta), mai bine-l lași deoparte. Alege să mănânci ce recunoști: legume, fructe, cărnuri simple, de preferat din surse sigure și naturale, dacă le ai, adică de pe la țară, de la bunici.

Fă mișcare în mod regulat. Ai muncit o grămadă în sală, ai slăbit și-acum? Ideal e să continui să faci toate lucrurile bune care te-au adus la rezultatele dorite. Adică, să mănânci sănătos și să faci mișcare cu regularitate. Continuă să faci mișcare de 2-3 ori pe săptămână pentru tonus bun și-un corp fit.", a scris Cori Grămescu pe rețelele de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel