Ce nu ar trebui să lipsească din dietă. Dr Mihaela Bilic: nu există în alt aliment mai multă vitamina C, fibre și fier
Medicul nutriționist Mihaela Bilic vorbește de un aliment care se găsește ”pe toate drumurile”, dar noi îl folosim ca decor în supe, nu îl mâncăm.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că un aliment, nelipsit din grădini, este plin de vitamina C, dar mulți îl presară peste supă. ”Avem pe toate drumurile pătrunjel, doar că greşeala nostră este că nu-l mâncăm, îl punem în ciorbă de decor. Nu există în alt aliment mai multă vitamina C, fibre, minerale şi fier ca în pătrunjel. Trebuie să învăţăm din bucătăria libaneză să-l facem salată, adică să-l mâncăm cu snopul”, afirmă medicul Mihaela Bilic.
Aceasta mai amintește că bolnavilor convalescenți din Franţa li se dă zilnic salată de pătrunjel. ”Este un aliment atât de banal pe care nu îl apreciem la adevărata lui valoare. Poate fi combinat cu ulei de măsline şi lămâie. Avem piaţa plină de pătrunjel, haideţi să-l mâncăm cu snopul. Pătrunjelul înseamnă vitamina C şi Fier, iar când vorbim despre imunitate avem nevoie de aceşti antioxidanţi, de vitamina A, C şi E, pentru că antioxidant înseamnă blocarea oxidării din organism. Iar oxidare înseamnă ruginire”, mai afirmă dr Bilic, potrivit Spectacola.
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
