Ce alimente să mâncăm pe săturate și să nu ne îngrășăm. Cori Grămescu recomandă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alimente
Alimente

Antrenorul de lifestyle și nutriție Cori Grămescu spune că dezechilibrele hormonale înclină uneori balanța nefavorabil pentru noi, dar nu din pricina lor ne îngrășăm.

Cori Grămescu, antrenorul de lifestyle și nutriție, subliniază, într-o postare pe Facebook, că o dietă echilibrată și în parametrii calorici ne ajută să nu luăm în greutate.

”Sigur că dezechilibrele hormonale înclină balanța metabolică într-un sens nefavorabil nouă, uneori. Dar nu din cauza lor avem probleme de greutate, ci din cauza că mâncam prea mult. De cele mai multe ori, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, excesul ponderal are mai ales o cauza în alimentația care depășește nevoile metabolice ale organismului. Chiar dacă sunt unele afecțiuni hormonale și medicamente care „încetinesc” metabolismul, câtă vreme ne concentrăm să mâncăm echilibrat și în parametrii calorici necesari stării noastre de activitate fizică, se poate pierde în greutate. Când avem probleme hormonale cel mai indicat regim alimentar este unul natural, lipsit de alimente procesate.

Dacă mâncam DOAR legume, fructe, pește, carne, nuci, cereale neprocesate (orez brun, hrișcă, mei, quinoa, orz) și ocazional lactate cu un aport de grăsimi saturate moderat (iaurt, sana, brânzică proaspătă de vaci slabă) nu vă veți îngrășa, chiar dacă mâncați normal, pe săturate. De ce? Pentru că în acest gen de alimentație lipsesc sursele dense de calorii (zahar, unt, ulei, margarinele din produsele de patiserie, făină de grâu). O alimentație integrală este în sine săracă în calorii, bogată în fibre și ne ajută să ne reglăm în mod natural apetitul”, explică Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel