Ce se întâmplă în corp când uităm să mâncăm din cauza slujbei

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Gustare
Gustare

Un program aglomerat crește sansele să sărim peste o masă sau chiar să uităm să mâncăm. Însă, nutriționiștii avertizează să nu transformăm asta în obicei.

Corp, masă. Fie că săriți peste o masă intenționat cu gândul că veți slăbi, fie că uitați pur și simplu să mâncați din cauza unui program copleșitor de încărcat, nutriționiștii vă sfătuiesc să nu transformați niciunul dintre cele două în obiceiuri. Despre efectele pe care le au asupra corpului, experții au enumerat câteva pe bicycling.com:

1. Vă veți simți obosit și lent. Săritul meselor în timpul zilei vă poate face literalmente să simțiți cum vi se învârte capul, vă veți simți amețiți, veți avea energie scăzută și chiar să simțiți că ați putea leșina. „Acest lucru se datorează scăderii glicemiei", spune Frances Largeman-Roth, expertă în nutriție și wellness.

2. S-ar putea să mâncați prea mult la următoarea masă. Specialiștii spun că atunci "când oamenii sar peste mese, (...) au tendința de a-și supraîncărca următoarea masă. (...) Dar dacă vă împărțiți mesele pe parcursul zilei, corpul vostru consumă mai eficient acei nutrienți mai eficient".

3. Nu veți avea cea mai bună dispoziție - glicemia scade atunci când săriți mesele în mod constant, iar asta vă poate afecta foarte mult dispoziția. „Glucoza este combustibilul numărul unu pentru creierele noastre, astfel încât atunci când nu o avem, ne poate pune într-o dispoziție foarte proastă", afirmă, potrivit sursei citate, Largeman-Roth. De aceea, dacă săriți mesele și când vă simțiți flămând, nu apucați primul lucru comestibil peste care dați, decât dacă e sănătos. Când aveți un nivel foarte scăzut al zahărului în sânge, apare tendința de a alege alimente foarte grase sau zaharoase.

4. Nu veți menține pierderea în greutate pe termen lung - sărirea peste o masă nu este un mod inteligent de a pierde din greutate. Însă, avertizează specialiștii, sărirea peste mese, apoi mâncarea poate duce la un ciclu periculos de dietă yo-yo. Cum orele voastre de masă sunt atât de imprevizibile, corpul vostru nu poate arde caloriile eficient.

5. Soluții – Cum aveți un program ocupat, luați în considerare aceste sfaturi: pregătiți-vă un mic dejun hrănitor cu o noapte înainte; dacă gătiți o mulțime mare de supă pentru cină, împachetați un bol pentru prânz; păstrați gustări sănătoase gata; aveți la îndemână gustări precum: o mână de migdale prăjite, batoane proteice cu conținut scăzut de zahăr și iaurt grecesc cu un conținut scăzut de grăsimi, cu fructe proaspete.

Un alt lucru important: atunci când mâncați să vă așezați la masă – faceți din asta o prioritate, indiferent dacă aveți un program ocupat sau nu – și să savurați masa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel