Ciocolata, beneficii asupra sănătății. Secretul să nu te îngrași, dezvăluit de specialiști

Angela Sabău |
Data publicării:
Tort   FOTO: pexels.com
Tort FOTO: pexels.com

Ciocolata are beneficii asupra sănătății. Consumată în anumite condiții, nu doar că nu îngrașă, dar poate ajuta și la slăbit, spun specialiștii.

Oricare dintre noi am fost tentați măcar  dată în viață să înfulecăm o bucată de tort cu ciocolată dimineața, la prima oră. În ciuda dietelor și a tuturor recomandărilor care retricționează dulciurile, specialiștii spun că nu e greșit să mănânci tort cu ciocolată dimineața.  

Ba, mai mult, știința arată, acum, că tortul cu ciocolată are beneficii, însă consumat în anumite condiții.

Un studiul ce a avut loc la Universitatea Syracuse din New York a urmărit obiceiurile alimentare ale oamenilor, iar acele obiceiuri nu au fost modificate pentru a lua parte la studiul la care au participat aproximativ 968 de persoane cu vârste cuprinse între 23 și 98 de ani.

Ciocolata, efecte pozitive asupra cogniției

Conform celor învățate, ciocolata are un efect pozitiv asupra performanței cognitive și dacă o consumi în mod regulat, îți poate îmbunătăți memoria și gândirea abstractă. La Universitatea Tel Aviv, un alt studiu a dezvăluit ceva destul de interesant. Când mâncau tort cu ciocolată în fiecare dimineață, asta îi ajută să lucreze. Ei au descoperit, de asemenea, că consumul de tort în mod regulat ar putea chiar ajuta o persoană să slăbească.

Dr. Daniela Jakubowicz a constatat că creierul are nevoie de energie imediat după trezire.

Corpul transformă mâncarea și energia mai eficient dimineața, asfel că bucata de prăjitură mâncată dimineața este mai puțin probabil să ajungă să se depună pe talie.

Dar, dacă mănânci tort cu ciocolată mai târziu peste zi, organismul este mult mai probabil să îl depoziteze ca rezerve de grăsime.

Conform studiului, e important ca ciocolata să fie consumată înainte de ora 09.00 dimineața. Persoanele care mănâncă proteine, carbohidrați și un desert de 600 de calorii tind să piardă mai mult în greutate decât cei care au mâncat un mic dejun de 300 de calorii, mai târziu de ora 09.00.

Ciocolata, importantă pentru sănătate

De ce este atât de benefică ciocolata pentru sănătate? Unul dintre motive este acela că conține flavonoide care se găsesc în alimentele pe bază de plante. Sunt disponibile în cantități mari în boabele de cacao.

De altfel, veți găsi și flavonoide în vinul roșu. Prin urmare, este posibil să nu existe niciun motiv să evitați tortul cu ciocolată la micul dejun. Viața este oricum prea scurtă pentru a te stresa asupra acelor lucruri mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel