Ciorba pe care să o mănânci după o zi ISTOVITOARE de muncă. Cum se prepară
Ciorbele nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. Nutriționiștii le numesc cele mai complete feluri de mâncare.
Nutriționistul Wasim Nazer subliniază că ciorbele și supele conțin foarte multe elemente nutritive datorită diversității legumelor adăugate în compoziția lor. ”Pe lângă faptul că este hrănitoare, zeama - așa cum le place multora să o numească - rezolvă multe dintre problemele de digestie (constipația, în principal). De asemenea, pentru un plus de colagen, care are beneficii clare asupra articulațiilor, dar și a pielii, se recomandă ca pe lângă legume, în ciorbă să se adauge oase de vită sau carne de găină de casă cu tot cu piele. Mai mult decât atât, ceea ce ne interesează în special în această perioadă, ciorbele și supele sunt recomandate celor care vor să slăbească. De exemplu, un bol de supă de 150 de grame are între 200 - 250 de calorii”, a explicat nutriționistul pentru Spectacola.
După o zi lungă de muncă, acesta recomandă o CIORBĂ DE PUI CU LEGUME - foarte hrănitoare, cu puternic efect antiinflamator.
REȚETA:
500 g carne de pui
1 ceapă
2-3 morcovi
1 ţelină
1 păstârnac
10-15 fire fasole verde
2 ardei graşi
3-4 roşii
1 cana borş sau o lămâie
1 gălbenuş
1 legatură verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)
sare
Cum se prepară puteți citi pe Spectacola.
-
Ce este uleiul esențial de Ylang-Ylang: 4 beneficii dovedite08.12.2025, 21:32
-
Cine nu ar trebui să consume scorțișoară?08.12.2025, 20:54
-
Ce este mielofibroza: simptome, cauze și cum poate fi tratată08.12.2025, 19:33
-
-
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat08.12.2025, 17:15
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
