
Ciorbele nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. Nutriționiștii le numesc cele mai complete feluri de mâncare.
Nutriționistul Wasim Nazer subliniază că ciorbele și supele conțin foarte multe elemente nutritive datorită diversității legumelor adăugate în compoziția lor. ”Pe lângă faptul că este hrănitoare, zeama - așa cum le place multora să o numească - rezolvă multe dintre problemele de digestie (constipația, în principal). De asemenea, pentru un plus de colagen, care are beneficii clare asupra articulațiilor, dar și a pielii, se recomandă ca pe lângă legume, în ciorbă să se adauge oase de vită sau carne de găină de casă cu tot cu piele. Mai mult decât atât, ceea ce ne interesează în special în această perioadă, ciorbele și supele sunt recomandate celor care vor să slăbească. De exemplu, un bol de supă de 150 de grame are între 200 - 250 de calorii”, a explicat nutriționistul pentru Spectacola.
După o zi lungă de muncă, acesta recomandă o CIORBĂ DE PUI CU LEGUME - foarte hrănitoare, cu puternic efect antiinflamator.
REȚETA:
500 g carne de pui
1 ceapă
2-3 morcovi
1 ţelină
1 păstârnac
10-15 fire fasole verde
2 ardei graşi
3-4 roşii
1 cana borş sau o lămâie
1 gălbenuş
1 legatură verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)
sare
Cum se prepară puteți citi pe Spectacola.
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Cine scapă de plata CASS de la 1 septembrie16.07.2025, 22:35
-
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-