Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Studiile arată că turmericul, un condiment indian, a scăzut markerii inflamatori legați de afecțiuni precum artrita, diabetul, cancer și multe altele.
Turmericul, condimentul galben care se găsește în mod obișnuit în bucătăria indiană este recunoscut științific pentru puterile sale antiinflamatorii.
Curcumina, un pigment galben de la Curcuma longa, este o componentă majoră a turmericului și este folosită în mod obișnuit pe post de condiment și ca agent de colorare a alimentelor. Este, de asemenea, utilizat în cosmetice și în unele preparate medicale. Proprietățile terapeutice preventive ale curcuminei au fost, de asemenea, considerate a fi asociate cu proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Deoarece se consideră că peroxidarea mediată de radicalii liberi a lipidelor membranare și deteriorarea oxidativă a ADN-ului și proteinelor sunt asociate cu o varietate de complicații patologice cronice, cum ar fi cancerul, ateroscleroza și bolile neurodegenerative, se consideră că acest condiment joacă un rol esențial împotriva acestor patologice. condiţii.
Potrivit studiului, efectul antiinflamator al curcuminei este mediat de capacitatea sa de a inhiba ciclooxigenaza-2 (COX-2), lipoxigenază (LOX) și oxida sintază inductibilă (iNOS). COX-2, LOX și iNOS sunt enzime importante care mediază procesele inflamatorii.
"Reglarea incorectă a COX-2 și / sau iNOS a fost asociată cu fiziopatologia anumitor tipuri de cancer uman, precum și cu tulburări inflamatorii. Deoarece inflamația este strâns legată de promovarea tumorii, curcumina, cu proprietatea sa antiinflamatoare puternică, este de așteptat să exercite efecte chemopreventive asupra carcinogenezei. Prin urmare, ultimele decenii au fost martorii unor cercetări intense dedicate proprietăților antioxidante și antiinflamatorii ale curcuminei", se arată în studiu.
Studiul integral, aici.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.