Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Studiile arată că turmericul, un condiment indian, a scăzut markerii inflamatori legați de afecțiuni precum artrita, diabetul, cancer și multe altele.
Turmericul, condimentul galben care se găsește în mod obișnuit în bucătăria indiană este recunoscut științific pentru puterile sale antiinflamatorii.
Curcumina, un pigment galben de la Curcuma longa, este o componentă majoră a turmericului și este folosită în mod obișnuit pe post de condiment și ca agent de colorare a alimentelor. Este, de asemenea, utilizat în cosmetice și în unele preparate medicale. Proprietățile terapeutice preventive ale curcuminei au fost, de asemenea, considerate a fi asociate cu proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Deoarece se consideră că peroxidarea mediată de radicalii liberi a lipidelor membranare și deteriorarea oxidativă a ADN-ului și proteinelor sunt asociate cu o varietate de complicații patologice cronice, cum ar fi cancerul, ateroscleroza și bolile neurodegenerative, se consideră că acest condiment joacă un rol esențial împotriva acestor patologice. condiţii.
Potrivit studiului, efectul antiinflamator al curcuminei este mediat de capacitatea sa de a inhiba ciclooxigenaza-2 (COX-2), lipoxigenază (LOX) și oxida sintază inductibilă (iNOS). COX-2, LOX și iNOS sunt enzime importante care mediază procesele inflamatorii.
"Reglarea incorectă a COX-2 și / sau iNOS a fost asociată cu fiziopatologia anumitor tipuri de cancer uman, precum și cu tulburări inflamatorii. Deoarece inflamația este strâns legată de promovarea tumorii, curcumina, cu proprietatea sa antiinflamatoare puternică, este de așteptat să exercite efecte chemopreventive asupra carcinogenezei. Prin urmare, ultimele decenii au fost martorii unor cercetări intense dedicate proprietăților antioxidante și antiinflamatorii ale curcuminei", se arată în studiu.
Studiul integral, aici.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.