
De sute de ani oamenii folosesc condimente pentru prepararea mâncărurilor. Unul dintre ele este și antibacterial, antifungic, dar și antiviral.
Scorțișoara se numără printre condimentele folosite e sute de ani pe întreg globul. Reduce tensiunea arterială crescută, scade nivelul de zahăr din sânge și ameliorează disconfortul digestiv.
Jurnaliștii bbcgoodfood au subliniat, într-un material, beneficiile consumului de scorțișoară.
* Calitățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice - mirosul și aroma sunt date de uleiurile esențiale conținute în scoarță, numite cinamaldehidă – care are proprietățile descrise mai sus.
* Luptă cu inflamația – conține cantități mari de antioxidanți polifenoli care protejează corpul de boli; antioxidanții din scorțișoară au efecte antiinflamatorii.
* Proprietăți prebiotice - promovează creșterea bacteriilor benefice și ajută la suprimarea creșterii bacteriilor patogene, inclusiv în intestine.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-