Condimentul ANTIVIRAL, antibacterial care n-ar trebui să-ți lipsească din casă

Adisa Codruț / 06 feb 2021 / 18:32
Condimentele nu trebuie să-ți lipsească din casă FOTO pexels
Condimentele nu trebuie să-ți lipsească din casă FOTO pexels

De sute de ani oamenii folosesc condimente pentru prepararea mâncărurilor. Unul dintre ele este și antibacterial, antifungic, dar și antiviral.

Scorțișoara se numără printre condimentele folosite e sute de ani pe întreg globul. Reduce tensiunea arterială crescută, scade nivelul de zahăr din sânge și ameliorează disconfortul digestiv.

Jurnaliștii bbcgoodfood au subliniat, într-un material, beneficiile consumului de scorțișoară.

* Calitățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice - mirosul și aroma sunt date de uleiurile esențiale conținute în scoarță, numite cinamaldehidă – care are proprietățile descrise mai sus.

* Luptă cu inflamația – conține cantități mari de antioxidanți polifenoli care protejează corpul de boli; antioxidanții din scorțișoară au efecte antiinflamatorii.

* Proprietăți prebiotice - promovează creșterea bacteriilor benefice și ajută la suprimarea creșterii bacteriilor patogene, inclusiv în intestine.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy