Condimentul ANTIVIRAL, antibacterial care n-ar trebui să-ți lipsească din casă

condimente-bune_45789400 Condimentele nu trebuie să-ți lipsească din casă FOTO pexels

De sute de ani oamenii folosesc condimente pentru prepararea mâncărurilor. Unul dintre ele este și antibacterial, antifungic, dar și antiviral.

Scorțișoara se numără printre condimentele folosite e sute de ani pe întreg globul. Reduce tensiunea arterială crescută, scade nivelul de zahăr din sânge și ameliorează disconfortul digestiv.

Jurnaliștii bbcgoodfood au subliniat, într-un material, beneficiile consumului de scorțișoară.

* Calitățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice - mirosul și aroma sunt date de uleiurile esențiale conținute în scoarță, numite cinamaldehidă – care are proprietățile descrise mai sus.

* Luptă cu inflamația – conține cantități mari de antioxidanți polifenoli care protejează corpul de boli; antioxidanții din scorțișoară au efecte antiinflamatorii.

* Proprietăți prebiotice - promovează creșterea bacteriilor benefice și ajută la suprimarea creșterii bacteriilor patogene, inclusiv în intestine.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250