De ce cartofii noi sunt o alegere mai sănătoasă față de cei obișnuiți. Care este diferența principală

Monika Baciu |
Data publicării:
cartofii noi - FOTO: Freepik@MikhailovStudio
cartofii noi - FOTO: Freepik@MikhailovStudio

V-ați întrebat vreodată care este diferența dintre cartofii noi și cei obișnuiți și care sunt, de fapt, mai sănătoși? Ei bine, nutriționiștii oferă explicații.

Cartofii mici sunt versiuni imature și mici ale cartofilor obișnuiți. Aceștia sunt recoltați înainte să se transforme în legume complet crescute. Și de aceea au un gust mai dulce și o textură cremoasă în comparație cu cei obișnuiți. Cartofii mici au o coajă delicată.

Prin urmare, nu trebuie să-i curățați înainte de gătire. Pur și simplu îi puteți prăji sau fierbe.

Cartofii noi, mai sănătoși decât cei obișnuiți

Da, sunt sănătoși ca alte legume pe care le consumăm în fiecare zi. Și nu, nu îngrașă. Sunt săraci în calorii. Cartofii mici nu îngrașă. În schimb, sunt fără grăsimi, gluten și colesterol. Deci, aceasta îi face alegerea perfectă.

Sunt bogați în potasiu. Acești mici cartofi au potasiu care joacă un rol crucial în menținerea sănătății musculare, cardiace și digestive. Sunt săraci în sodiu. Majoritatea cartofilor mici sunt natural săraci în sodiu. Și pentru că deja au un gust grozav, nu trebuie să adăugați mai multă sare în timpul gătirii.

Au carbohidrați buni. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați complecși. Asta înseamnă că cartofii mici sunt plini de fibre, ceea ce duce la niveluri stabile de zahăr din sânge.

Vezi și: Cel mai simplu lucru care duce la AVC. Este frecvent ignorat sau pus pe seama oboselii

Cartofii noi, beneficii pentru sănătate

Cartofii noi - FOTO: Freepik

Sunt plini de nutrienți esențiali precum vitamina C. Cartofii noi onțin o cantitate importantă de fier și ajută la transportul oxigenului prin sânge și susține sistemul imunitar. În plus, aceștia ajută la controlul tensiunii arteriale ridicate. Deoarece cartofii mici sunt o sursă bună de potasiu, aceștia ajută la controlul nivelurilor ridicate de tensiune arterială.

Ajută la combaterea radicalilor liberi. Acești mici cartofi conțin lectină care ajută la oprirea creșterii radicalilor liberi care provoacă boli precum Alzheimer, Parkinson și cancer.

Ajută la vindecarea reumatismului. Consumul regulat de suc de cartofi mici poate ajuta persoanele cu artrită reumatică. Se știe că vindecă durerea în articulații.

Vezi și: Teodora Stoica, mărturisiri dureroase despre lupta împotriva cancerului: Am avut şi metastaze la plămân şi la coloană. Nu mai aveam putere să mă ridic din pat

Ajută la întărirea oaselor. Cartofii noi sunt plini de diverși nutrienți care țin la distanță riscul de osteoporoză.

Ajută la menținerea sănătății inimii. Fiind o sursă bogată de fibre, potasiu și vitamina C, cartofii mici reduc riscul bolilor cardiovasculare.

Ajută la controlul sistemului nervos. Vitamina B din cartofii noi menține un sistem nervos sănătos prin susținerea funcționalității neuronale a creierului. Și, vitamina B6 produce neurotransmițătorii care stabilesc o corespondență bună între creier și celulele nervoase.

Ajută la menținerea pielii sănătoase și strălucitoare. Fiind bogați în componente de vitamina C, cartofii mici stimulează producția de colagen, ceea ce duce la o piele catifelată și fără riduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel