Deficiența de fier. Ce fructe pot ajuta

Fierul este un mineral esențial pentru producerea hemoglobinei, o proteină din globulele roșii care transportă oxigenul în...
În general, oamenii reușesc să obțin aportul de fier adecvat din dietă. Institutele Naționale de Sănătate avertizează că anumite persoane prezintă un risc mai mare de deficiență de fier: femeile însărcinate sau cele cu sângerare menstruală abundentă, sugari și copii, persoanele cu cancer sau insuficiență cardiacă și afecțiuni gastro-intestinale precum boala celiacă.
Cele mai importante surse alimentare de fier sunt carnea, peștele și păsările de curte. Aceste alimente de origine animală conțin fier heme, care este mai biodisponibil decât fierul non-heme(din surse vedetale), pe care organismul îl poate absorbi și utiliza foarte ușor.
Alimentele vegetale, cum ar fi cerealele, leguminoasele, nucile, semințele, legumele și fructele au fier netemeinic, mai greu de absorbit de către organism din cauza anumitor compuși din plante.
Fructe bogate în fier
Dintre toate plantele, fructele sunt cele mai sărace în fier. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să le privești ca pe o sursă. Crucea Roșie Americană enumeră următoarele fructe bogate în fier:
Căpșune
Pepene
Curmale
Smochine
Stafide
Prune și suc de prune
Caise uscate
Piersici uscate
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.