Denise Rifai și dieta care o ține în formă: Trebuie să învățăm ce este bun și sănătos
Denise Rifai se menține în formă îmbinând în mod armonios dieta cu activitatea fizică.
Denise Rifai, moderatoarea emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, a dezvăluit care este secretul dietei sale și sum se menține în formă, prin alimentație și sport. Deși nu gătește, pentru că nu îi place acest lucru, Denise Rifai are un mare respect pentru modul în care este gătită mâncare,
”Nu îmi place să gătesc. Nu mănânc oriunde, am niște locuri în care merg sau îmi iau de acasă. Am un mare respect pentru modul în care este preparată mâncarea”, a mărturisit Denise Rifai, subliniind că acest lucru este foarte important pentru ea.
Trebuie să învățăm să mâncăm corect
”Noi avem o problemă. Oamenii, după ce mănâncă, li se face foame și foarte puțini înțeleg că li se face foame pentru că nu combină bine ingredientele și toată energia se duce acolo și încearcă să digere ce am mâncat. Cred că trebuie să învățăm să mâncăm corect pentru a capătă energie, nu să ni se facă somn.
Orice om dacă e atent la ce mănâncă și își impune niște limite și face puțină mișcare, atunci e ok. Eu am perioade când fac sport și perioade când nu fac. Depinde. Nu toată viața poți să te duci și la sport.
Totul ține de cum te menții tu pe tine, în bucătărie, exact de mănânci. În perioadele în care știi că nu poți să faci mult sport, trebuie să mănânci mai puțin.
Eu nu sunt fan carbohidrați. Normal că sunt buni, ideea este că trebuie să învățăm să înțelegem ce este bun la nivel de gustos, pentru plăcerile acestea, apropos de papilele gustative, și ce sănătos pentru corp, în niște parametri, cât de cât” a dezvăluit Denise Rifai pentru kanald.ro.
Umami, gustul desăvârșit al mâncării. Ce este și unde îl găsim
Cunoscut ca fiind al cincilea simț, umami este ”gustul savorii”, gustul descoperit în urmă cu mai bine de un secol, de către un profesor chimist din cadrul Universității din Tokyo. La baza cercetărilor a stat un tip de supă tradițională japoneză, supa dashi, ce conținea alge și ciuperci Shiitake. Gustul dat de alge (Laminarica japonica) și ciupercile respective nu se încadra perfect în niciunul din cele patru gusturi, conform afirmației cercetătorului.
Acesta a izolat substanțele principale din alge prin procedee chimice, din care a reieșit o singură substanță - monoglutaman de sodiu, declarat aditiv alimentar E 621. De la descoperirea sa, în 1908, acesta fiind folosit la prepararea și conservarea alimentelor, în timp ce gustul umami a fost încadrat ca termen științific internațional și recunoscut ca al cincilea gust în anul 2000.
Umami este o combinație unică de arome care nu poate fi identificată cu una anume și care are trei caracteristici deosebite:
-Nu are capacitatea de a sătura
-Sporește secreția de salivă
-Stimulează foamea. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Corina Dănilă, DIETA prin care a SLĂBIT 20 de KG. Marele SECRET: Poate să apară efectul yo-yo
-
-
-
-
Activitatea care menține funcționarea creierului29.10.2025, 09:52
-
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
