Diabet, cum afectează boala creierul copiilor

Florina Pop |
Data publicării:
Dificultățile de dezvoltare a limbajului la copii sunt asociate cu sănătatea mintală precară
Dificultățile de dezvoltare a limbajului la copii sunt asociate cu sănătatea mintală precară

Cercetătorii au descoperit diferențe între creierele copiilor care au diabet de tip 1 și ale celor care nu suferă de această boală.

Creier, diabet. Creierele copiilor cu diabet zaharat tip 1 funcționează diferit de cele ale copiilor care nu suferă de această afecțiune, susține un studiu al cercetătorilor Școlii de Medicină a Universității Stanford. Mai precis, când creierul puștilor între 7 și 14 ani era pus la treabă, oamenii de știință au sesizat, în urma RMN-urilor, un set de modele anormale de activitate a creierului care au fost observate în multe alte tulburări, incluzând declinul cognitiv al îmbătrânirii, contuziilor, tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție și multiple scleroză.

"Descoperirile noastre sugerează că, la copiii cu diabet zaharat de tip 1, creierul nu este la fel de eficient pe cât ar putea", afirmă Lara Foland-Ross, doctorand, asociat principal de cercetare la Centrul de Cercetări ale Stiintelor Cerebrale Interdisciplinare din Stanford, potrivit news-medical.net.

Medicul Allan Reiss, autorul principal al studiului, profesor de Psihiatrie și Științe Comportamentale la Stanford, consideră că, "în ciuda multor atenții din partea endocrinologilor către acest grup de pacienți și îmbunătățiri reale ale ghidurilor clinice, copiii cu diabet sunt încă în pericol de a avea probleme de învățare și comportamentale, care sunt probabil asociate cu boala lor".

La studiu au participat 9 de copii cu diabet de tip 1 din mai multe state americane și 57 de puști care nu au diabet și care au reprezentat grupul de control. Tuturor li s-a dat teste comportamentale și cognitive standard înainte de scanarea creierului. Și în timpul scanării, copiilor li s-a dat să apese pe un buton ca răspuns la fiecare literă, cu excepția „X. "

Scopul a fost să vadă ce se întâmplă în creier în timp ce participanții se concentrează. Cercetătorii au observat că deși copiii cu diabet au îndeplinit sarcina la fel de exact ca cei din grupul de control, creierul lor s-a comportat diferit.

Studiul a fost publicat pe 9 decembrie în PLOS Medicine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel