DIETĂ: 7 motive să mănânci ouă când vrei să slăbești

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
D ce să mănânci ouă când ești la dietă
D ce să mănânci ouă când ești la dietă

Ouă în DIETĂ: Ouăle sunt o sursă de proteine care ne dau senzația de sațietate, îmbunătățesc metabolismul și dezvoltarea creierului. Iată de ce acest aliment este cu adevărat esențial pentru slăbire:

Ouă în DIETĂ: Când ești la dietă, de regulă trebuie să reunți la anumte alimente, precum pâine prăjită, unt, cartofi prăjiți, cârnați, șuncă etc. Dar sunt alimente la care nu trebuie să renunți, pentru că te ajută de fapt s slăbești și în același timp îți furnizează vitaminele de care ai nevoie ca să fii sănătos și sătul! Spre exemplu, iată 7 motive să nu renunți la ouă: 

Relația dintre ouă și pierderea în greutate:

1. Gălbenușurile de ou conțin colină, care este un nutrient pentru corpul nostru. Îmbunătățește metabolismul, dezvoltarea creierului și funcția nervoasă. Când metabolismul este stimulat, ajută la pierderea rapidă în greutate.

2. Gălbenușurile de ou sunt o sursă potențială de vitamina D, care este extrem de importantă pentru sănătatea oaselor, puterea imunității și sănătatea generală. Sunt și o sursă excelentă de grăsime esențială pentru pierderea în greutate.

3. Ouăle vă pot ajuta să mențineți o dietă bogată în proteine, cum e dieta ketogenică. Oul este bogat în proteine care îmbunătățesc metabolismul și nivelurile de energie și îți satisface foamea pe termen lung. Toate acestea sunt esențiale pentru pierderea în greutate.

4. Un ou are 5 grame de grăsime, ceea ce reprezintă mai puțin de 10% din totalul de grăsimi necesare organismului în tr-o zi. Iar o dietă mediteraneană bogată în grăsimi este utilă pentru a reduce greutatea corporală, spre exemplu. 

5. Alimentele care sunt bune pentru pierderea în greutate pot fi, de asemenea, utile pentru funcțiile creierului. Colina și luteina care se găsesc în ouă sunt esențiale pentru dezvoltarea și funcționarea creierului. Colina din ouă îmbunătățește memoria, starea de spirit și alte funcții ale creierului. Și studiile au arătat că tulburările de dispoziție sunt legate de greutatea și metabolismul nesănătos.

6. Ouăle conțin și iod și seleniu, care sunt esențiale pentru sintetizarea hormonilor tiroidieni. Iar tiroida este esențială pentru controlul greutății și pentru un metabolism bun.

7. Ouăle conțin proteine esențiale pentru repararea și reconstruirea mușchilor după antrenament. Și fără cantitatea potrivită de proteine, mușchii ar putea fi deteriorați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel