Dieta femeilor și SUPERALIMENTELE care le projează sănătatea

Dieta femeilor diferă de cea a bărbaților, prin particularitatea afecțiunilor la care sunt predispuse acestea.
O dietă sănătoasă este importantă pentru toată lumea, însă femeile au nevoie de o atenție specială, având în vedere o serie de probleme care le afectează de-a lungul vieții, cum ar fi fragilitatea oaselor, sarcina sau cancerul de sân.
Potrivit WebMD, există câteva ”superalimente” care sunt foarte bogate în nutrienți și care nu doar protejează organismul, dar îl și mențin într-o formă bună cu trecerea timpului, mai ales la ajungerea la menopauză.
Care sunt aceste alimente
Soia verde este plină de fibre grăsimi bune și compuși asemănători estrogenului (izoflavone), care sunt foarte benefice în timpul menopauzei, venind în combaterea bufeurilor specifice.
Kale conține multă vitamina K, ce lucrează împreună cu calciu și vitamina D pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase.
Sparanghelul este și el un aliment plin de vitamina K și folat (acid folic).
Fasolea conține multe proteine, nu are grăsimi și poate concura cu succes carnea, prin conținutul ridicat de fibre. Poate să reducă presiunea sangvuină și zahărul din sânge, precum și riscul bolilor cardiace.
Grefele au un conținut important de flavonoide, care ajută la scăderea probabilității anumitor tipuri de accidente vasculare cerebrale la femei și care pot ajuta, de asemenea, inima. Portocalele funcționează și ele, însă grefele au mai puțin zahăr, fapt care le recomandă persoanelor diabetice.
Sațietatea din 500 de calorii. Bilic: Alegeți alimente simple
Fructele de pădure și cireșele au la rândul lor un flavonoide, dar și antioxidanți, precum și vitamina C, care ajută pielea, printr-un aspect sănătos și ferm.
Papaya are un conținut important de betacaroten (care se regăsește și în morcovi) și licopen (regăsită în roșii și pepene roșu). Licopenul reduce riscul de cancer cervical sau de sân. De asemenea, este un antioxidant și normalizează colesterolul și presiunea sângelui, prevenind apariția bolilor de inimă.
Sardinele cu acizii săi grași, vitamina D și calciu sunt recomandate atât în perioada sarcinii, cât și după naștere, prin creșterea calității laptelui matern.
Semințele de in măcinate sunt pline de fibre, precum și de lignani, compuși vegetali care acționează ca estrogenul. Aceștia pot ajuta la scăderea riscului de apariție a unor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului de sân.
Nucile sunt pline de acizi grași sănătoși și pot preveni cancerul ca parte a unei diete echilibrate. Folosiți-le, separat sau împreună cu semințele de in măcinate ca topping pentru iaurt.
Avocado este plin de grăsimi, dar este vorba de grăsimea bună. De fapt, studiile arată că dietele bogate în avocado pot ajuta să scăpați de grăsimea de pe burtă și să vă protejați ochii și pielea. Ele pot chiar ajuta la scăderea nivelului de colesterol "rău" și la creșterea colesterolului "bun".
Cartoful dulce este plin de cupru, fibre, vitamina B6, potasiu și fier. De asemenea, este plin de betacaroten, o sursă A+ de vitamina A. În timpul sarcinii și alăptării, aceasta se asigură că plămânii bebelușului sunt sănătoși și puternici.
Spanacul prin conținutul său de acid folic, cu beneficiile în perioada sarcinii, vine cu o serie de avantaje și după. Mai exact, reduce riscul apariției demenței, bolilor de inimă și a cancerului de colon.
Carnea slabă de vită și ficatul de vită sunt o sursă importantă de acid folic și fier. De asemenea, sunt și o sursă de zinc și un boost de vitamina B. De altfel, carnea de vită este recomandată femeii tinere mult mai mult decât bărbaților, tocmai prin conținutul acestor nutrienți.
Vezi și: Dieta la menopauză. Care sunt beneficiile acesteia și în ce constă
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Cum scap de pofta de dulce
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.