Dieta femeilor și SUPERALIMENTELE care le projează sănătatea

Dieta femeilor diferă de cea a bărbaților, prin particularitatea afecțiunilor la care sunt predispuse acestea.
O dietă sănătoasă este importantă pentru toată lumea, însă femeile au nevoie de o atenție specială, având în vedere o serie de probleme care le afectează de-a lungul vieții, cum ar fi fragilitatea oaselor, sarcina sau cancerul de sân.
Potrivit WebMD, există câteva ”superalimente” care sunt foarte bogate în nutrienți și care nu doar protejează organismul, dar îl și mențin într-o formă bună cu trecerea timpului, mai ales la ajungerea la menopauză.
Care sunt aceste alimente
Soia verde este plină de fibre grăsimi bune și compuși asemănători estrogenului (izoflavone), care sunt foarte benefice în timpul menopauzei, venind în combaterea bufeurilor specifice.
Kale conține multă vitamina K, ce lucrează împreună cu calciu și vitamina D pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase.
Sparanghelul este și el un aliment plin de vitamina K și folat (acid folic).
Fasolea conține multe proteine, nu are grăsimi și poate concura cu succes carnea, prin conținutul ridicat de fibre. Poate să reducă presiunea sangvuină și zahărul din sânge, precum și riscul bolilor cardiace.
Grefele au un conținut important de flavonoide, care ajută la scăderea probabilității anumitor tipuri de accidente vasculare cerebrale la femei și care pot ajuta, de asemenea, inima. Portocalele funcționează și ele, însă grefele au mai puțin zahăr, fapt care le recomandă persoanelor diabetice.
Sațietatea din 500 de calorii. Bilic: Alegeți alimente simple
Fructele de pădure și cireșele au la rândul lor un flavonoide, dar și antioxidanți, precum și vitamina C, care ajută pielea, printr-un aspect sănătos și ferm.
Papaya are un conținut important de betacaroten (care se regăsește și în morcovi) și licopen (regăsită în roșii și pepene roșu). Licopenul reduce riscul de cancer cervical sau de sân. De asemenea, este un antioxidant și normalizează colesterolul și presiunea sângelui, prevenind apariția bolilor de inimă.
Sardinele cu acizii săi grași, vitamina D și calciu sunt recomandate atât în perioada sarcinii, cât și după naștere, prin creșterea calității laptelui matern.
Semințele de in măcinate sunt pline de fibre, precum și de lignani, compuși vegetali care acționează ca estrogenul. Aceștia pot ajuta la scăderea riscului de apariție a unor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului de sân.
Nucile sunt pline de acizi grași sănătoși și pot preveni cancerul ca parte a unei diete echilibrate. Folosiți-le, separat sau împreună cu semințele de in măcinate ca topping pentru iaurt.
Avocado este plin de grăsimi, dar este vorba de grăsimea bună. De fapt, studiile arată că dietele bogate în avocado pot ajuta să scăpați de grăsimea de pe burtă și să vă protejați ochii și pielea. Ele pot chiar ajuta la scăderea nivelului de colesterol "rău" și la creșterea colesterolului "bun".
Cartoful dulce este plin de cupru, fibre, vitamina B6, potasiu și fier. De asemenea, este plin de betacaroten, o sursă A+ de vitamina A. În timpul sarcinii și alăptării, aceasta se asigură că plămânii bebelușului sunt sănătoși și puternici.
Spanacul prin conținutul său de acid folic, cu beneficiile în perioada sarcinii, vine cu o serie de avantaje și după. Mai exact, reduce riscul apariției demenței, bolilor de inimă și a cancerului de colon.
Carnea slabă de vită și ficatul de vită sunt o sursă importantă de acid folic și fier. De asemenea, sunt și o sursă de zinc și un boost de vitamina B. De altfel, carnea de vită este recomandată femeii tinere mult mai mult decât bărbaților, tocmai prin conținutul acestor nutrienți.
Vezi și: Dieta la menopauză. Care sunt beneficiile acesteia și în ce constă
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Cum scap de pofta de dulce
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!