Dieta femeilor și SUPERALIMENTELE care le projează sănătatea

Sonia Baciu |
Data publicării:
Dieta femeilor si superalimentele. FOTO Pexels @ ready made
Dieta femeilor si superalimentele. FOTO Pexels @ ready made

Dieta femeilor diferă de cea a bărbaților, prin particularitatea afecțiunilor la care sunt predispuse acestea. 

O dietă sănătoasă este importantă pentru toată lumea, însă femeile au nevoie de o atenție specială, având în vedere o serie de probleme care le afectează de-a lungul vieții, cum ar fi fragilitatea oaselor, sarcina sau cancerul de sân.

Potrivit WebMD, există câteva ”superalimente” care sunt foarte bogate în nutrienți și care nu doar protejează organismul, dar îl și mențin într-o formă bună cu trecerea timpului, mai ales la ajungerea la menopauză. 

Care sunt aceste alimente

Soia verde este plină de fibre grăsimi bune și compuși asemănători estrogenului (izoflavone), care sunt foarte benefice în timpul menopauzei, venind în combaterea bufeurilor specifice. 

Kale conține multă vitamina K, ce lucrează împreună cu calciu și vitamina D pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase. 

Sparanghelul este și el un aliment plin de vitamina K și folat (acid folic).

Fasolea conține multe proteine, nu are grăsimi și poate concura cu succes carnea, prin conținutul ridicat de fibre. Poate să reducă presiunea sangvuină și zahărul din sânge, precum și riscul bolilor cardiace.

Grefele au un conținut important de flavonoide, care ajută la scăderea probabilității anumitor tipuri de accidente vasculare cerebrale la femei și care pot ajuta, de asemenea, inima. Portocalele funcționează și ele, însă grefele au mai puțin zahăr, fapt care le recomandă persoanelor diabetice.

Sațietatea din 500 de calorii. Bilic: Alegeți alimente simple

Fructele de pădure și cireșele au la rândul lor un flavonoide, dar și antioxidanți, precum și vitamina C, care ajută pielea, printr-un aspect sănătos și ferm. 

Papaya are un conținut important de betacaroten (care se regăsește și în morcovi) și licopen (regăsită în roșii și pepene roșu). Licopenul reduce riscul de cancer cervical sau de sân. De asemenea, este un antioxidant și normalizează colesterolul și presiunea sângelui, prevenind apariția bolilor de inimă. 

Sardinele cu acizii săi grași, vitamina D și calciu sunt recomandate atât în perioada sarcinii, cât și după naștere, prin creșterea calității laptelui matern. 

Semințele de in măcinate sunt pline de fibre, precum și de lignani, compuși vegetali care acționează ca estrogenul. Aceștia pot ajuta la scăderea riscului de apariție a unor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului de sân. 

Nucile sunt pline de acizi grași sănătoși și pot preveni cancerul ca parte a unei diete echilibrate. Folosiți-le, separat sau împreună cu semințele de in măcinate ca topping pentru iaurt.  

Avocado este plin de grăsimi, dar este vorba de grăsimea bună. De fapt, studiile arată că dietele bogate în avocado pot ajuta să scăpați de grăsimea de pe burtă și să vă protejați ochii și pielea. Ele pot chiar ajuta la scăderea nivelului de colesterol "rău" și la creșterea colesterolului "bun".

Cartoful dulce este plin de cupru, fibre, vitamina B6, potasiu și fier. De asemenea, este plin de betacaroten, o sursă A+ de vitamina A. În timpul sarcinii și alăptării, aceasta se asigură că plămânii bebelușului sunt sănătoși și puternici.

Spanacul prin conținutul său de acid folic, cu beneficiile în perioada sarcinii, vine cu o serie de avantaje și după. Mai exact, reduce riscul apariției demenței, bolilor de inimă și a cancerului de colon. 

Carnea slabă de vită și ficatul de vită sunt o sursă importantă de acid folic și fier. De asemenea, sunt și o sursă de zinc și un boost de vitamina B. De altfel, carnea de vită este recomandată femeii tinere mult mai mult decât bărbaților, tocmai prin conținutul acestor nutrienți. 

Vezi și: Dieta la menopauză. Care sunt beneficiile acesteia și în ce constă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel