Dr. Anca Hâncu: Cu toate petrecerile, somnul e important. Sfaturile nutriționistului, Ep 10

Îngrășarea și obezitatea ar putea fi legate de expunerea la lumină în timpul somnului
Îngrășarea și obezitatea ar putea fi legate de expunerea la lumină în timpul somnului

EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne explică, în „pastile" zilnice, ce și cum să mâncăm de Sărbătorile de Iarnă. În acest al 10-lea episod din Sfaturile nutriționistului, aflăm cât de important este somnul.

Câteva ore de somn pierdute pe noapte vă pot face agresiv, mai ales în situații frustrante, prin urmare nici de Sărbători nu trebuie să faceți excepție de la respectarea celor 7 ore de somn, chiar dacă tentația de a petrece mai multe nopți cu prietenii e mare.

,,În perioada sărbătorilor sigur, încep petrecerile, ne întâlnim cu prietenii, cu familia, mai bem un pahar. Sutem tentați să stăm mai mult seara, să nu mai domrim. Și aici aș vrea să ținem cont și să avem grijă cu toții că stilul de viață sănătos înseamnă și un somn odihnitor și înseamnă și respecarea celor 7 ore de somn. Sigur, poate nu vom reuși să dormim în acele zile chiar înante de miezul nopții, pentru că ne va face plăcere să stăm cu prietenii, însă, a doua zi, putem dormi după-mază o oră, două ore, pentru a recupera orele pierdute.”, susține dr. Anca Hâncu, medic nutriționist.

 Durata scurtă a somnului poate aduce cu sine riscul de cădere și fracturi, este asociat cu deshidratarea, dieta nesănătoasă și cu obezitatea.

,,Corpul simte lipsa de somn ca pe o lipsă de energie, și ca urmare va da semnale de foame accentuată și atunci vom consuma alimente cu energie mai multă. Totul se va traduce, însă, în kilograme mai multe pe care, după aceea, când ne vom pregăti de Revelion, ne va părea rău că le-am acumulat”, e de părere dr. Anca Hâncu.

Puteți urmări întreg materialul video aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel