Dr Vasi Rădulescu, despre suplimente: Nu credeți în tâmpeniile promovate de vedetuțe!

Dana Lascu / 04 noi 2019 / 06:26
Produsele promovate de varii vedetuțe sunt periculoase, spune medicul
Produsele promovate de varii vedetuțe sunt periculoase, spune medicul

Cunoscutul medic cardiolog și scriitor, dr Vasi Rădulescu ne recomandă să nu cădem pradă reclamelor în care tot felul de „vedetuțe” promovează varii suplimente, pentru că sunt mincinoase.

Dr Vasi Rădulescu se adaugă listei de specialiști care atrg atenția că suplimentele și leacurile minune promovate în reclame în cel mai bun caz n-au niciun efect. Unele dintre ele ne pot afecta grav sănătatea, explică medicul. Iată ce spune el:

„Ador vedetuțele astea care se filmează/pozează cu nu știu ce supliment de colagen și zic „acest produs minunat mă ajută să mă mișc în voie, întărindu-mi articulațiile!" Ei, pe naiba! Fără el nu te puteai mișca? Și dacă tot ți le întărește, cum te mai miști?

Mă amuză toate porcăriile care sunt promovate. La televizor avem sute de reclame la suplimente, iar prin reviste, la fel. Vezi unul care-i ajută pe vârstnici să-și refacă articulațiile și să se reapuce de dans, de parcă artroza e proces reversibil peste noapte, fix cu un amărât de supliment.

Văd reclame la colebil și alte amestecuri pentru colecist și ficat, spunând că poți mânca precum porcul, stai liniștit, produsul nostru îți ușurează digestia și-n trei minute te apuci iar de mâncat, mai ales de sărbători, când se știe că trebuie să bagi serios la ghiozdan, altfel ești fraierul pământului.

Ești obosit și fără chef de viață? Ai încercat produsul cu magneziu, potasiu și seleniu, ideal pentru a-ți reface rapid bateriile, pe sistem turbocharge? Nu dormi bine? Ia suplimentul cu extract din floarea-șoricelului-albastru, pentru un somnic pufos și delicios. Ai zece kilograme în plus? Apelează la suplimentul cu ceai verde, știut a promova topirea grăsimii, dar și câteva cazuri de insuficiență hepatică acută...

Majoritatea suplimentelor nu au efecte pozitive, oricât sunt promovate. Există articole și studii cu duiumul aici. Unele fac rău, pentru că declară ceva pe ingrediente și au altceva înăuntru sau au acel ceva, dar în cantități foarte mari. Nu credeți în tâmpeniile promovate de vedetuțe sau pe la televizor ori reviste", punctează medicul.

Articole Recomandate

NICOTINUM - prospect

19 ian, 10:42
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy