Energie toată ziua: 3 moduri simple pentru a vă încărca bateriile

Florina Pop |
Data publicării:
Minte în cea mai bună formă: o dietă sănătoasă ajută întotdeauna
Minte în cea mai bună formă: o dietă sănătoasă ajută întotdeauna

Specialiștii de la Harvard vă recomandă câteva sfaturi simple și la îndemâna oricui ca să aveți energie pe întreaga durata zilei.

Energie, moduri simple. Dacă sunteți extenuați și aveți nevoie să vă reîncărcați bateriile, medici de la Universitatea Harvard fac câteva recomandări legat de cum să vă dozați energia pe întreaga durată a unei zile, dar și cum să vă încărcați bateriile, se arată pe health.harvard.edu.

Potrivit sursei citate, iată câteva sugestii:

1. Plimbați-vă sau dormiți câteva minute - nu este nimic mai satisfăcător decât un pui de somn de somn când sunteți extenuat, însă, acesta nu este indicat dacă suferiți de insomnie. Somnul de după-amiază o poate înrăutăți. Ridicați-vă, faceți câțiva pași în jurul blocului, plimbați-vă. Dacă nu suferiți de insomnie, cele 20-30 de minute de somn vă vor ajuta.

2. Săriți peste majoritatea suplimentelor - ați auzit despre suplimente de creștere a energiei sau "anti-îmbătrânire". Nu există dovezi că funcționează. Cele ce conțin fier au efect doar dacă sunteți deficient, iar un medic poate verifica asta cu un test de sânge. În caz contrar, nu trebuie să-l luați suplimente cu fier, nu vă fac bine. Vitaminele B ajută organismul să transforme alimentele sub formă de energie pe care celulele le pot arde, dar multe vitamine B nu sunt bune.

3. Aveți grijă ce mâncați – în loc să mâncați o delicatesă dulce cu multe calorii, pe care corpul tău tinde să o metabolizeze repede, mai bine consumați proteine slabe și carbohidrați nerafinați și veți avea un nivel de energie mai consistent. Iaurtul cu nuci, stafide și miere. Ar fi bine să nu săriți peste mese deoarece corpul va avea nevoie de un anumit număr de calorii ca să facă față sarcinilor cotidiene. Este mai bine să mâncați la un anume interval orar astfel încât corpul să primească hrana de care are nevoie toată ziua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel