Fructele aronia, cea mai bună sursă de antioxidanți - rămâne intactă la temperaturi înalte

Angela Sabău |
Data publicării:
Fructele aronia par a fi cele mai bogate în antioxidanți   Foto: agrointel.ro
Fructele aronia par a fi cele mai bogate în antioxidanți Foto: agrointel.ro

Fructele aronia par a fi cele mai bogate în antioxidanți. Partea bună este că aceste proprietăți nu se deteriorează la temperaturi înalte.

Fructele aronia par să fie cele mai bogate în antioxidanți. Proprietățile lor nu sunt deteriorate atunci când sunt încălzite, spre deosebire de alte fructe, potrivit dailymail.com. Oamenii de știință spun că acest lucru le oferă un potențial mare și pot fi adăugate la alimente cum ar fi amestecul de cereale, notează dailymal.com.

Cele mai recent recunoscute "super-alimente" care sunt recomandate pentru a fi transformate în smoothie sau terci sunt fructele aronia, spun oamenii de știință. Fructele, originare din America de Nord, sunt bogate în antioxidanți care favorizează sănătatea, care pot contribui la combaterea bolilor.

Bune în amestecuri de cereale

Este prea tare pentru a fi mâncat în stare brută, dar oamenii de știință polonezi au descoperit că substanțele nutritive ale fructelor nu sunt deteriorate atunci când sunt fierte, spre deosebire de alte fructe.

Dar boabele, care arată asemanatoare cu afinele, ar putea fi dificil de cultivat în Marea Britanie din cauza cererii scăzute și a unei mici piețe. Ele ar putea fi folosite, totuși, în amestecuri de cereale pentru micul dejun.

Echipa de la Universitatea de Medicină din Lublin din Polonia a fost interesată să vadă dacă ar putea crea un terci de porumb cu aronia.

În plus față de concentrația lor ridicată de antioxidanți, fructele aronia sunt pline de vitamine, cum ar fi vitamina C și flavonoide, a spus echipa.

Acesta a fost numit anterior "cel mai sănătos fruct din lume", se crede că are proprietăți anti-îmbătrânire, este bun pentru inimă și chiar funcționează ca un afrodisiac.

Echipa a creat un amestec de cereale cu conținut variat de fructe aronia adăugat, cel mai mare conținând 20% fructe. Rezultatele, publicate în jurnalul lui De Gruyter, au constatat că creșterea conținutului de fructe aronia a făcut ca bolul pentru micul dejun să aibă un conținut mai ridicat în antioxidanți, polifenoli, flavonoide și acizi fenolici liberi.

Proprietăți care nu se degradează în timpul prelucrării la temperaturi înalte

Proprietățile nutriționale ale probelor din amestec nu s-au degradat în timpul procesului de producție, în ciuda temperaturilor ridicate utilizate.

Acest lucru face ca acest fruct să fie atrăgător, deoarece capacitatea antioxidantă a unor fructe poate fi diminuată semnificativ prin temeperatură sau oxidare în timpul prelucrării.

Principala autoritate Anna Oniszczuk a spus: "Datorită nivelului ridicat de antioxidanți din fructe și rezistenței sale la temperaturi ridicate în timpul procesării, cercetarea scoate în evidență cât de importante ar putea fi boabele pentru producția de alimente funcționale, cum ar fi amestecul de cereale".

Cel mai bun moment pentru a mânca ar fi la 10 minute după ce a fost făcut, deoarece atunci, capacitatea fructelor de a curăța radicalii liberi este cea mai mare, au spus cercetătorii.

Doamna Oniszczuk a adăugat: "Rezultatele studiului demonstrează că amestecul extrudat îmbogățit cu fructe aronia are potențialul de a deveni o sursă bună de antioxidanți naturali".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel