Fructele aronia, cea mai bună sursă de antioxidanți - rămâne intactă la temperaturi înalte

Fructele aronia par a fi cele mai bogate în antioxidanți. Partea bună este că aceste proprietăți nu se deteriorează la temperaturi înalte.
Fructele aronia par să fie cele mai bogate în antioxidanți. Proprietățile lor nu sunt deteriorate atunci când sunt încălzite, spre deosebire de alte fructe, potrivit dailymail.com. Oamenii de știință spun că acest lucru le oferă un potențial mare și pot fi adăugate la alimente cum ar fi amestecul de cereale, notează dailymal.com.
Cele mai recent recunoscute "super-alimente" care sunt recomandate pentru a fi transformate în smoothie sau terci sunt fructele aronia, spun oamenii de știință. Fructele, originare din America de Nord, sunt bogate în antioxidanți care favorizează sănătatea, care pot contribui la combaterea bolilor.
Bune în amestecuri de cereale
Este prea tare pentru a fi mâncat în stare brută, dar oamenii de știință polonezi au descoperit că substanțele nutritive ale fructelor nu sunt deteriorate atunci când sunt fierte, spre deosebire de alte fructe.
Dar boabele, care arată asemanatoare cu afinele, ar putea fi dificil de cultivat în Marea Britanie din cauza cererii scăzute și a unei mici piețe. Ele ar putea fi folosite, totuși, în amestecuri de cereale pentru micul dejun.
Echipa de la Universitatea de Medicină din Lublin din Polonia a fost interesată să vadă dacă ar putea crea un terci de porumb cu aronia.
În plus față de concentrația lor ridicată de antioxidanți, fructele aronia sunt pline de vitamine, cum ar fi vitamina C și flavonoide, a spus echipa.
Acesta a fost numit anterior "cel mai sănătos fruct din lume", se crede că are proprietăți anti-îmbătrânire, este bun pentru inimă și chiar funcționează ca un afrodisiac.
Echipa a creat un amestec de cereale cu conținut variat de fructe aronia adăugat, cel mai mare conținând 20% fructe. Rezultatele, publicate în jurnalul lui De Gruyter, au constatat că creșterea conținutului de fructe aronia a făcut ca bolul pentru micul dejun să aibă un conținut mai ridicat în antioxidanți, polifenoli, flavonoide și acizi fenolici liberi.
Proprietăți care nu se degradează în timpul prelucrării la temperaturi înalte
Proprietățile nutriționale ale probelor din amestec nu s-au degradat în timpul procesului de producție, în ciuda temperaturilor ridicate utilizate.
Acest lucru face ca acest fruct să fie atrăgător, deoarece capacitatea antioxidantă a unor fructe poate fi diminuată semnificativ prin temeperatură sau oxidare în timpul prelucrării.
Principala autoritate Anna Oniszczuk a spus: "Datorită nivelului ridicat de antioxidanți din fructe și rezistenței sale la temperaturi ridicate în timpul procesării, cercetarea scoate în evidență cât de importante ar putea fi boabele pentru producția de alimente funcționale, cum ar fi amestecul de cereale".
Cel mai bun moment pentru a mânca ar fi la 10 minute după ce a fost făcut, deoarece atunci, capacitatea fructelor de a curăța radicalii liberi este cea mai mare, au spus cercetătorii.
Doamna Oniszczuk a adăugat: "Rezultatele studiului demonstrează că amestecul extrudat îmbogățit cu fructe aronia are potențialul de a deveni o sursă bună de antioxidanți naturali".
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.