Alimente rele din frigider. De ce să scapi chiar acum

Dana Lascu |
Data publicării:
Ciocolată
Ciocolată

Cu toții avem în frigider alimente care ar trebui aruncate. Nu vorbim doar de resturile de mâncare de acum câteva zile. Ci de unele care ascund calorii goale, grăsimi trans și cantități mari de sare și zahăr.

Cu siguranță avem în frigider alimente de care nu ar trebui să ne atingem dacă vrem să avem un stil de viață sănătos. Puteți face alegeri mai sănătoase dacă renunțați să mai țineți frigider, dar și în congelator, urătoarele alimente:

Yaurtul cu aromă de fructe

Căpșuni, afine, vanilie – un pahar de iaurt tip are puțin peste 100 de grame și de 3 ori mai mult zahăr decât ar trebui. Încercați un iaurt cu grăsime integrală în care să puneți voi fructe de pădure proaspete sau congelate, ori cereale. Veți obține mai puțin zahăr, mai multe fibre și mult mai multe substanțe nutritive. Iar iaurtul bogat în grăsimi vă ajută să reduceți senzația de foame mai bine decât o face iaurtul fără grăsimi - și asta vă poate ajuta să slăbiți.

Ketchup

Poate nu vă gândiți la sticla aparent inofensivă atunci când numărați caloriile din cina dumneavoastră sau când măsurați cantitatea de zahăr din dietă. Dar imaginați-vă că un sfert din acesta este umplut cu zahăr - 4 grame pe lingură! Încercați un sos făcut de casă sau citiți etichetele produselor și alegeți ce e mai natural, cu mai puține sare și cât mai puțin zahăr.

Maioneza

O lingură are aproximativ 110 de calorii. Aceeași cantitate de muștar din Dijon are aproximativ 15 calorii - deși probabil că veți folosi mai puțin. Este prea tentant să întindeți pe pâine o lingură de maioneză dacă o țineți în frigider, așa că aruncați-o! Păstrați mustarul.

Sucurile acidulate.

Nicio surpriză aici. Sunt încărcate cu calorii goale și nu au aproape nicio valoare nutritivă. Nu le puteți bea dacă nu le găsiți în frigider.

Hot Dogs sau crenvurști

Carnea care a fost procesată pentru a rezista mai mult (prin tocare și/sau fumat, de exemplu) a fost legată de cancerul colorectal și de cancerul de stomac. Acestea includ Hot Dogs sau crenvurști, șuncă presată, cârnații și carnea afumată, printre altele. În plus, ați auzit ce se bagă în crenvurști? Citiți eticheta și-o să vă piară pofta.

Apa tonică

Chinina, care dă gustului amar al apei tonice, este îndulcită până ajunge să aibă 124 de calorii pe sticla/cutia de 330 ml - ceea ce este aproape la fel de mult ca și cola. Dacă vreți să o puneți în cocktailuri, mai bine încercați să faceți o soluție de sifon și lime - funcționează bine și are mult mai puține calorii.

Depozitul de înghețată și cel de ciolată

Știți despre care vorbim: colecția de containere mici, arome variate, pline cu grăsimi, aditivi și zahăr - adesea mai mult decât dublul cantității de înghețată. Cel mai bun substituent este iaurtul simplu cu fructe de padure proaspete și granola. Dar dacă e musai să aveți înghețată, verificați conținutul de grăsimi și de zahăr și alegeți un brand care să le mențină la minimum, arată experții în nutriție de la WebMD. Cât privește ciocolata, dacă nu e din soiul cu peste 75% cacao și cât mai puțin zahăr nici n-are sens să vă spunem că nu e bine să faceți rezerve dintr-o bombă calorică, nu?!

Dressingurile creoase pentru salate

Sunt adesea bogate în grăsimi. Și atunci când au conținut scăzut de grăsimi, acesta este ridicat în zahăr sau sare, ori îndulcitori artificiali - și plin cu ingrediente al căror nume nu-l puteți pronunța. Mai bine faceți propriul dressing, din ulei de măsline sau de in, sare de mare și oțet - simplu și delicios.

Cartofii pai congelați

Și așa e greu să rezistați la restaurant când vă întreabă chelnerul dacă: „Ca garnitură vreți cartofi prăjiți?" Nu e cazul să-i mai țineți și în casă, pentru că acei cartofi pai „delicioși" care stau în punga din frigider gata să fie prăjiți sunt plini de sare, îmbibați în grăsimi. Nu contează că îi țineți în același sertar cu spanacul. Să fim cinstiți: dacă sunt acolo cartofii prăjiți, nu sunt șanse să alegeți spanacul.

Murături

Cele mai multe muraturi de magazin alimentar sunt încărcate cu sare și zahăr. Dar castraveții murați sunt buni pentru voi. Pot fi „desărați" și conțin o mulțime de apă, care vă poate ajuta să rămâneți hidratat. Aceștia au, de asemenea, antioxidanți și ajută la reducerea inflamației. Dar de ce să nu îi cumpărați proaspeți? Puteți să-i stropiți cu un pic de oțet și să presărați uțină sare și aveți o salată foarte bună.

Pizza congelată

O pizza tipică congelată este încărcată cu calorii (1.920 într-o pizza tipică de 6 porții), grăsimi saturate (30 grame) și sodiu (5,040 miligrame). Păstrați mai bine în congelator niște fructe de pădure, legume și supă: Inima și talia vă vor mulțumi pentru asta.

Bere

Dacă vă place să aveți o bere după muncă, poate că puteți obține unele beneficii pentru sănătate din ea. Dar dacă vă este ușor să dați gata un pachet de 6 beri în timpul unui meci de fotbal, atunci mai bine nu vă tentați. Pe lângă calorii goale, cantitatea mare de alcool este legată de numeroase probleme de sănătate. Și de mahmureală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel