Fulgii de ovăz, sursa de sănătate pentru inimă

Fulgii de ovăz sunt potriviți atât la micul dejun, cât și ca gustare în timpul zilei, cu beneficii pentru sănătatea inimii.
Fulgii de ovăz sunt poate cei mai potriviți pentru un mic dejun rapid și delicios, dar mai ales sănătos.
Potrivit EatThis, fulgii de ovăz ajută la reglarea digestiei, îmbunătățește sănătatea intestinelor, gestionează greutatea și chiar ajută pentru o sănătate mai bună a inimii.
Iată câteva moduri în care fulgii de ovăz pot fi consumați
Fulgii de ovăz conțin fibre, care ajută la scăderea colesterolului, iar în funcție de combinația în care îi serviți pot fi folosiți atât la micul ejun, cât și ca o gustare sănătoasă.
Adăugați fructe de pădure. Una din cele mai bune combinații este cea cu fructe de pădure (afine, zmeură și căpșune).
”Fructele de pădure sunt bogate în fibre solubile care pot ajuta inima prin contribuția la scăderea colesterolului total și a celui rău. Fructele de pădure sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care ajută la tamponarea radicalilor liberi care pot provoca daune celulelor din organism”, spune nutriționistul Amy Goodson, citat de sursa menționată.
Combinați cu nuci. O dietă sănătoasă înseamnă și un consum zilnic de suficiente grăsimi sănătoase, iar nucile și semințele sunt sursa ideală de grăsimi monosaturate și polisaturate, cu beneficii protectoare pentru inimă.
”Grăsimile polinesaturate, care se găsesc în mod specific în nuci și semințe precum dovleacul, chia, inul și cânepa, ajută la tamponarea moleculelor care contribuie la inflamație, așa că se poate spune că joacă un rol în reducerea inflamației din organism.
Adăugarea de nuci și semințe în fulgii de ovăz vine cu un plus de sațietate, precum și cu grăsimi sănătoase și fibre”, susține nutriționistul.
Bile de energie. Fulgii de ovăz se pot combina, cu succes, cu o serie de alte alimente ce le transformă în ”bile de energie” pentru o zi lungă.
„Pregătiți bilele cu ovăz ca bază, adăugați untul de nuci preferat, miere, proteine sau pudră de colagen, apoi adaosurile preferate, cum ar fi nuci, semințe, fructe uscate, nucă de cocos și chiar chipsuri de ciocolată neagră.
Adăugarea unor ingrediente sănătoase pentru inimă, cum ar fi acestea, poate face din timpul gustărilor un câștig pentru sănătatea inimii tale”, mai spune Goodson.
Ovăz cu ou. Chiar dacă mulți au asociat fulgii de ovăz cu un aliment dulce, aceștia pot fi folosiți și ca o gustare ”sărată”, prin adăugarea unui ou, fie fiert, fie sub formă de omletă, asezonat cu plante aromatice și roșii.
Ovăz cu suc de portocale. Fulgii de ovăz se pot consuma și cu altceva în loc de lapte sau apă. Iar prin înlocuirea apei, într-un procent de 50% apă și suc de portocale, mixul se poate transforma în ceva inedit, un boost de nutrienți cu efecte benefice asupra sănătății inimii.
Vezi și: 5 motive să consumi fibre. Bilic: Au efect prebiotic
-
De ce cancerul la inimă este extrem de rar04.09.2025, 15:50
-
Cum ne afectează oboseala cronică și Long COVID corpul04.09.2025, 14:40
-
Pierderea mirosului, semn timpuriu al bolii Alzheimer04.09.2025, 13:28
-
Utilizarea telefonului pe toaletă crește riscul de a dezvolta hemoroizi04.09.2025, 11:46
-
Cofeina slăbește efectul antibioticelor04.09.2025, 10:05
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!