Fulgii de ovăz, sursa de sănătate pentru inimă

Sonia Baciu |
Data publicării:
Fulgii de ovaz. FOTO Pexels @ Jess Loiteron
Fulgii de ovaz. FOTO Pexels @ Jess Loiteron

Fulgii de ovăz sunt potriviți atât la micul dejun, cât și ca gustare în timpul zilei, cu beneficii pentru sănătatea inimii. 

Fulgii de ovăz sunt poate cei mai potriviți pentru un mic dejun rapid și delicios, dar mai ales sănătos.

Potrivit EatThis, fulgii de ovăz ajută la reglarea digestiei, îmbunătățește sănătatea intestinelor, gestionează greutatea și chiar ajută pentru o sănătate mai bună a inimii.

Iată câteva moduri în care fulgii de ovăz pot fi consumați

Fulgii de ovăz conțin fibre, care ajută la scăderea colesterolului, iar în funcție de combinația în care îi serviți pot fi folosiți atât la micul ejun, cât și ca o gustare sănătoasă.

Adăugați fructe de pădure. Una din cele mai bune combinații este cea cu fructe de pădure (afine, zmeură și căpșune).

”Fructele de pădure sunt bogate în fibre solubile care pot ajuta inima prin contribuția la scăderea colesterolului total și a celui rău. Fructele de pădure sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care ajută la tamponarea radicalilor liberi  care pot provoca daune celulelor din organism”, spune nutriționistul Amy Goodson, citat de sursa menționată.

Combinați cu nuci. O dietă sănătoasă înseamnă și un consum zilnic de suficiente grăsimi sănătoase, iar nucile și semințele sunt sursa ideală de grăsimi monosaturate și polisaturate, cu beneficii protectoare pentru inimă.

”Grăsimile polinesaturate, care se găsesc în mod specific în nuci și semințe precum dovleacul, chia, inul și cânepa, ajută la tamponarea moleculelor care contribuie la inflamație, așa că se poate spune că joacă un rol în reducerea inflamației din organism.

Adăugarea de nuci și semințe în fulgii de ovăz vine cu un plus de sațietate, precum și cu grăsimi sănătoase și fibre”, susține nutriționistul.

Deficitul de vitamina D, alarmant. Boantă: O să ajungem și noi ca nordicii și o să luăm zilnic supliment

Bile de energie. Fulgii de ovăz se pot combina, cu succes, cu o serie de alte alimente ce le transformă în ”bile de energie” pentru o zi lungă.

„Pregătiți bilele cu  ovăz ca bază, adăugați untul de nuci preferat, miere, proteine sau pudră de colagen, apoi adaosurile preferate, cum ar fi nuci, semințe, fructe uscate, nucă de cocos și chiar chipsuri de ciocolată neagră.

Adăugarea unor ingrediente sănătoase pentru inimă, cum ar fi acestea, poate face din timpul gustărilor un câștig pentru sănătatea inimii tale”, mai spune Goodson.

Ovăz cu ou. Chiar dacă mulți au asociat fulgii de ovăz cu un aliment dulce, aceștia pot fi folosiți și ca o gustare ”sărată”, prin adăugarea unui ou, fie fiert, fie sub formă de omletă, asezonat cu plante aromatice și roșii.

Ovăz cu suc de portocale. Fulgii de ovăz se pot consuma și cu altceva în loc de lapte sau apă. Iar prin înlocuirea apei, într-un procent de 50% apă și suc de portocale, mixul se poate transforma în ceva inedit, un boost de nutrienți cu efecte benefice asupra sănătății inimii.

Vezi și: 5 motive să consumi fibre. Bilic: Au efect prebiotic

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel