Hrană pentru creier: Uleiul de măsline, protectorul memoriei

Creierul are nevoie de anumiți nutrienți pentru a funcționa corect. Cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului tind sunt bogate în antioxidanți, flavanoizi, anumite vitamine, vitaminele B și grăsimi...
Uleiul de măsline extravirgin este un element nutritiv atunci când este consumat crud (adică nu este încălzit pe aragaz sau în cuptor). Uleiul de măsline brut conține antioxidanți puternici și acizi grași care s-au dovedit benefici pentru sănătatea creierului.
Potrivit unui studiu din 2017, consumul de ulei de măsline extravirgin protejează memoria și capacitatea de învățare, reducând în același timp formarea plăcilor beta-amiloide și a circuitelor neurofibrilare din creier, care sunt markerii principali ai bolii Alzheimer.
Deoarece creierul este alcătuit în principal din grăsimi, consumul de acizi grași poate avea efecte protectoare majore împotriva îmbătrânirii creierului. Uleiul de măsline conține un tip specific de grăsime mononesaturată numită acid oleic, care reprezintă 73% din ulei. De asemenea, s-a descoperit că acidul oleic are beneficii pentru creier.
-
Medicament experimental promițător pentru recuperarea după un AVC18.10.2025, 20:30
-
-
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci18.10.2025, 15:30
-
-
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.