Hrană pentru creier: Uleiul de măsline, protectorul memoriei

Adisa Codruț / 21 sep 2020 / 20:59

Creierul are nevoie de anumiți nutrienți pentru a funcționa corect. Cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului tind sunt bogate în antioxidanți, flavanoizi, anumite vitamine, vitaminele B și grăsimi sănătoase

Uleiul de măsline extravirgin este un element nutritiv atunci când este consumat crud (adică nu este încălzit pe aragaz sau în cuptor). Uleiul de măsline brut conține antioxidanți puternici și acizi grași care s-au dovedit benefici pentru sănătatea creierului.

Potrivit unui studiu din 2017, consumul de ulei de măsline extravirgin protejează memoria și capacitatea de învățare, reducând în același timp formarea plăcilor beta-amiloide și a circuitelor neurofibrilare din creier, care sunt markerii principali ai bolii Alzheimer.


Deoarece creierul este alcătuit în principal din grăsimi, consumul de acizi grași  poate avea efecte protectoare majore împotriva îmbătrânirii creierului. Uleiul de măsline conține un tip specific de grăsime mononesaturată numită acid oleic, care reprezintă 73% din ulei. De asemenea, s-a descoperit că acidul oleic are beneficii pentru creier. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
NoMy