De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Grăsimile sunt considerate nesănătoase pentru noi, deoarece sunt responsabile pentru creșterea în greutate și multe probleme cronice de sănătate. Dar anumite alimente, deși grase, conțin de grăsimi care sunt...
Există alimente grase și sănătoase, care sunt extrem de benefice și care, incluse în diete, te ajută slăbești. Iată 6 dintre ele:
Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, fibre și potasiu combinație care, conform mai multor studii, îmbunătățesc nivelul colesterolului „bun” HDL și reglează nivelul colesterolului „rău” sau LDL. Este un superaliment care poate fi adăugat și diferitele rețete de salată. Dar atenție, este și hipercaloric, așa că nu este recomandat să consumi mai mult de jumătate de avocado la o masă și nici mai mult de unul pe zi.
Brânza este foarte nutritivă și conține toți nutrienții esențiali precum calciu, vitamina B12, fosfor, seleniu, proteine. Este un produs lactat bogat în grăsimi care reduce riscul de diabet de tip 2. Dar atenție la cantitate, și ea având numeroase calorii, și la sarea adăugată. Nu se consumă mai mult de 2-300 de grame pe zi și e de preferat să alegeți telemea cu mai puțin de 2 grame de sare la suta de grame de produs. Consumul excesiv de sare poate duce la probleme cardiovasculare grave.
Ciocolata neagră, care are conținut mai mare de 80% de cacao și cât mai puțin zahăr, nu sunt doar gustoasă, ci sunt bogată în fibre, grăsimi sănătoase, fier, magneziu, cupru, mangan și antioxidanți care scad efectiv tensiunea arterială și nivelul de colesterol „rău” LDL. Atenție, însă, nu se consumă cu nemiluita, ci 2-3 pătrățele pe zi. În plus, conține cafeină, deci nu trebuie consumată după prânz.
Gălbenușurile de ou sunt adesea considerate nesănătoase pentru conținutul lor de colesterol natural și grăsimi. Dar cercetările recente arată că, de fapt, colesterolul din ouă nu afectează nivelul de colesterol „rău” LDL. Mai degrabă, ouăle întregi sunt bogate în toate vitaminele esențiale, minerale, proteine, antioxidanți care asigură bunăstarea generală. Atenție,nici ele nu trebuie consumate cu nemiluita. Un ou fiert tare sau moale pe zi sau pus în salate e suficient.
Peștii grași precum somonul, sardinele, heringul etc. sunt considerați a fi superalimente deoarece conțin natural acizi grași omega-3 și proteine care sunt bune pentru sănătatea inimii noastre. Trebuie consumat cel puțin o dată pe săptămână.
În general, iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi este considerat sănătos, dar este încărcat cu zahăr. Mai degrabă, alegeți iaurt cu conținut ridicat de grăsimi. Sunt produse lactate bogate în grăsimi, care îmbunătățesc sănătatea intestinului, digestia și pot fi chiar benefice pentru inimă și obezitate.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.