Care sunt cele mai bune alimente pentru a slăbi: greșeala frecventă pe care o fac vegetarienii, când vor să slăbească

Iată care sunt cele mai bune alimente care ne ajută să slăbim și ce greșeli sunt frecvente la persoanele care renunță la carne, ca sursă principală de...
Dietele vegetariene se bazează pe fructe, legume, nuci, semințe și cereale integrale, astfel că o dietă bogată în fibre și nutrienți va avea mai puține calorii și, prin urmare, poate duce la pierderea în greutate.
Studiile arată că o dietă vegetariană poate fi o modalitate eficientă de a pierde în greutate, dar, desigur, beneficiile unei diete vegetariene ar putea fi anulate dacă alegeți alimente și mese pline de carbohidrați rafinați sau alimente foarte procesate.
Deci, iată care sunt cele mai bune alimente pentru a slăbi
O serie de alimente pot susține scăderea în greutate ca parte a unei diete controlate de calorii, dar nu există niciun aliment specific care, de la sine, să ajute în mod magic la pierderea în greutate.
Adevărata cheie a pierderii în greutate este să ai un echilibru între alimente care conțin toți nutrienții de care are nevoie corpul.
Și cel mai bun aliment pentru scăderea în greutate este un amestec de alimente din aceste grupuri, indiferent dacă mâncați carne și pește sau sunteți vegetarieni sau vegani:
fructe și legume
amidon integral
lactate cu conținut scăzut de grăsimi (sau alternative)
proteină
grăsimi nesaturate
În cele din urmă, pierderea în greutate se referă la calorii. Caloriile pe care le consumați trebuie să fie mai mici decât consumul de calorii dacă doriți să slăbiți.
Totuși, uneori vegetarienii iau în greutate și nu înțeleg de ce. Iată care este explicația:
Dacă urmăriți caloriile, este posibil să aflați că mâncați mai multe calorii decât ar trebui.
Iată câteva dintre principalele motive pentru care dieta vegetariană ar putea să nu aibă ca rezultat pierderea în greutate la care sperați:
Consumați prea mulți carbohidrați rafinați
Pâinea, pizza și pastele par a fi o opțiune vegetală, mai ales atunci când mâncați afară. Cu toate acestea, aceste alimente nu conțin suficiente fibre pentru a vă menține sătul. Așadar, este mai probabil să simțiți foamea din nou la scurt timp. Alegeți carbohidrați mai sănătoși și complexi, atunci când este posibil.
Mănâncă porții mari
Nu vă lăsați convinși că alegerea vegetariană „sănătoasă” înseamnă că puteți alege porții mai mari. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și poate fi contraproductiv atunci când încercați să slăbiți.
Nu mâncați suficiente proteine
Aceasta poate fi o provocare pentru cei care renunță la a se baza pe carne ca sursă principală de proteine.
Dacă nu mâncați suficiente proteine, este posibil să nu vă simțiți sătul și atunci veți avea mai multe șanse să mâncați din nou, crescând aportul de calorii.
Mâncarea este o parte absolut esențială a planului de slăbire. Dar merită să verificați și dacă nivelurile de activitate sunt suficiente.
Pierderea eficientă în greutate are nevoie ca organismul să aibă un deficit caloric. Prin urmare, creșterea nivelului de activitate va însemna că ardeți mai multe calorii și creați un deficit mai mare, care va duce la pierderea în greutate.
-
-
Efectele surprinzătoare ale contraceptivelor hormonale asupra creierului31.08.2025, 20:33
-
-
5 alimente care te balonează cel mai tare31.08.2025, 16:37
-
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!