EXCLUSIV Cea mai ieftină și banală sursă de Omega 3. Dr Bilic: Nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoare
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a declarat că nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase la Interviurile DC Media Group.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune, la Interviurile DC Media Group, că mereu a fost adepta consumării nu a suplimentelor, ci a alimentelor în sine.
”Întotdeauna am fost adepta nu a suplimentelor, ci a alimentului în sine. Foarte multă lume spune că preferă mai bine un supliment de Omega 3 decât să mănânc cine știe ce pește care a fost congelat, fie nu este din acela sălbatic, ci este de acvacultură.
Cea mai eficientă formă de Omega 3, nu v-ați aștepta, nu vine din pește mare și scump cum este somonul sau tonul, ci dintr-o banală conservă de sardine. Cu cât peștele este mai mic, cu atât se află la baza lanțului trofic, iar Omega 3 în natură găsim în iarbă și în alge. Singura noastră problemă este că de acolo nu putem să-l absorbim, nu este eficient pentru organismul uman, deci avem nevoie de peștișorii aceștia mici care să mănânce alge și apoi în carnea lor se concentrează Omega 3.
Paradoxul este că o conservă de sardine este mult mai bogată în Omega 3 decât o bucată de somon, deci nu întotdeauna alimentele scumpe sunt cele mai sănătoase, ci putem să avem beneficii și din alimente banale la care nu ne-am gândi să fac miracole”, afirmă medicul nutriționist Mihaela Bilic.
-
Când trebuie să iei medicamente: înainte, în timpul sau după mese14.12.2025, 16:59
-
Uleiul care te îngrașă14.12.2025, 15:04
-
-
Virus gripal nou: Subclada K a A(H3N2) detectată și în România14.12.2025, 12:21
-
Uscăciunea vaginală: cauze, simptome și tratamente eficiente14.12.2025, 11:40
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
