Colesterol ridicat? Alimentul care te ajută să-l scazi
Ai colesterol mare? Există un aliment despre care cercetătorii spun că este cel mai bun dacă vrei să ți-l scazi.
Dintre toate cerealele, ovăzul pare a fi cel mai eficient atunci când vine vorba de scăderea colesterolului.
De fapt, în 1997, făina de ovăz a fost primul aliment menționat de FDA ca fiind util pentru sănătate, bazat pe cercetări care arătau că fibra solubilă din ovăz scade riscul bolilor de inimă, potrivit Harvard Medical School.
Fibra solubilă, care se dizolvă în apă, formează un gel în intestine. Acest gel captează o parte din colesterolul din corp, deci este eliminat ca deșeuri în loc să intre în artere și să se depună.
Sunt studii care arată că un consum regulat de ovăz ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și dă o senzație de sațietate, ceea ce poate fi util pentru cei are trebuie s ă scape de câteva kilograme.
Ovăzul integral (boabe de ovăz întregi) este în mod obișnuit tăiat sau presat sub formă de fulgi. Crupele de ovăz pot fi tăiate în bucăți mici, produs numit și „ovăz irlandez”. Unii preferă textura ușor mai fragedă a ovăzului tăiat, deși durează aproximativ 30 de minute pentru a fi gătit, față de doar cinci minute pentru ovăzul rulat (fulgii de ovăz).
Pentru a economisi timp, adăugați ovăz tăiat în apă clocotită, îndepărtați vasul din aragaz și acoperiți-l cu un capac înainte de a vă culca. Dimineața, puneți vasul la fiert și gătiți timp de 15 minute. De asemenea, puteți găti o cantitate mai mare, care poate fi păstrată în frigider și din care puteți să vă încălziți la cuptorul cu microunde în fiecare dimineață.
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cum scap de pofta de dulce
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
