Dieta de primăvară. Bilic: Apetitul este lesne de ținut sub control
Cura de slăbire din primăvară, cea mai eficientă din întregul an.
”Primăvara este cel mai potrivit moment din an pentru a recăpăta tonusul și buna dispoziție, dar și forma fizică. Iar cura de slăbire în acest sezon va fi cu eforturi minime și rezultate maxime.
Organismul caută din instinct alimente proaspete și ușor de digerat, iar apetitul este lesne de ținut sub control. Scurtarea nopților stimulează indirect secreția de hormoni precum cortizol, testosteron și prolactină, care au efect de accelerare a metabolismului”, a afirmat nutriționistul Mihaela Bilic la ”Doctor de Bine” de la PRO TV.
Ce trebuie să cuprindă ”lista de cumpărături”
Nutriționistul a făcut și o scurtă ”listă de cumpărături” cu produsele care nu trebuie să lipsească din ”dieta de primăvară”.
”Toate verdețurile și cruditățile pe care le găsiți în piață.
Spanac, salată verde, ștevie, lobodă, urzici sunt bogate în vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale, fibre și fitonutrienți cu rol antioxidant benefic pentru sănătate. Au efect antianemic, laxativ, diuretic, reduc colesterolul din sânge și stimulează imunitatea întregului organism.
Usturoiul și ceapa verde au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale.
Spanacul și urzicile conțin doze mari de fier și vitamina C. Consumați-le cu sos de roșii, oțet sau zeamă de lămâie, mediul acid crește eficiența fierului.
Mărarul și pătrunjelul nu trebuie considerate ierburi aromate, ci alimente de bază. Folosiți-le din belșug în salate și sosuri. Au aport mare de vitamina C, fibre și fier. Mărarul chiar ameliorează celulita și poate înlocui sarea din mâncare.
Varza nouă este un reputat agent antiinflamator, ameliorează orice afecțiune de la mastite și inflamații articulare la acnee și migrene. Chiar și simptomele ulcerului și gastritei, care recidivează frecvent primăvara, sunt ameliorate. Varza previne retenția de lichide, combate constipația și stimulează sistemul imunitar. Consumul regulat de varză este asociat cu o concentrație redusă a homocisteinei, un marker de risc cardiovascular”, a spus Mihaela Bilic.
Sațietatea din 500 de calorii. Bilic: Alegeți alimente simple
Beneficiile salatei de primăvară. Sursă de energie cu puține calorii
Căpșunile, ”vedetele primăverii”
La capitolul fructe, ”vedetele primăverii” sunt căpșunile, ce sunt recomandate și în cura de slăbire, dar și diabeticilor.
”Căpșunile conțin mai multă vitamina C decât portocalele, dar și acid folic cu efect antianemic. Aportul foarte redus de calorii și bogăția de bioflavonoide, cu proprietăți anticancerigene, fac din căpșuni vedetele primăverii. Conțin un zahăr particular, cu absorție lentă, levuloza, motiv pentru care sunt desertul ideal pentru diabetici sau în cura de slăbire”, a mai spus medicul nutriționist.
De altfel, Mihaela Bilic a afirmat că în această perioadă laptele are cea mai înaltă valoare nutritivă, mai mult, compoziția și gustul produselor lactate sunt superioare. ”Lactate și legume din belșug, asta este esența dietei de primăvară”, a concluzionat Mihaela Bilic.
Vezi și: Sfaturi pentru un ficat sănătos. Care sunt recomandările nutriționiștilor
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Cum scap de pofta de dulce
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
EXCLUSIV 6 greșeli frecvente din Postul Crăciunului. Dr. Lygia Alexandrescu vine cu sfaturi
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
