
Un studiu realizat pe comunități budiste arată că dieta vegetariană scade considerabil riscul de accident vascular cerebral.
O cercetare realizată pe două grupuri din Taiwan, unde sunt încurajate dietele vegetariene, arată că acest tip de dietă reduce riscul unui atac vascular cerebral. Studiul, publicat în revista științifică Neurology, a cuprins două grupuri de oameni din comunitățile budiste. Circa 30% din cei peste 130.000 de participanți au fost vegetarieni, deci nu au mâncat nici măcar pește. Vârsta medie - 50 de ani. Niciun participant nu a suferit vreun AVC înainte de studiu.
În timpul cercetării, adică între 6 și 9 ani, acele persoane care erau vegetariene aveau doar aproximativ jumătate din riscul de a suferi un accident vascular cerebral, fapt confirmat și după ce autorii studiului au ajustat factorii de risc ca tensiunea arterială ridicată, nivelul crescut de colesterol și trigliceride și diabetul, se arată pe Harvard Medical School.
Studiul, AICI.
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10
-
-
-
-
Câinii pot mirosi boala Parkinson cu o precizie de până la 98%16.07.2025, 16:28
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-