Dieta vegetariană scade considerabil riscul de AVC
Un studiu realizat pe comunități budiste arată că dieta vegetariană scade considerabil riscul de accident vascular cerebral.
O cercetare realizată pe două grupuri din Taiwan, unde sunt încurajate dietele vegetariene, arată că acest tip de dietă reduce riscul unui atac vascular cerebral. Studiul, publicat în revista științifică Neurology, a cuprins două grupuri de oameni din comunitățile budiste. Circa 30% din cei peste 130.000 de participanți au fost vegetarieni, deci nu au mâncat nici măcar pește. Vârsta medie - 50 de ani. Niciun participant nu a suferit vreun AVC înainte de studiu.
În timpul cercetării, adică între 6 și 9 ani, acele persoane care erau vegetariene aveau doar aproximativ jumătate din riscul de a suferi un accident vascular cerebral, fapt confirmat și după ce autorii studiului au ajustat factorii de risc ca tensiunea arterială ridicată, nivelul crescut de colesterol și trigliceride și diabetul, se arată pe Harvard Medical School.
Studiul, AICI.
-
-
De ce crizele de tuse ne apucă seara. Cum prevenim26.11.2025, 08:51
-
Ceaiuri bune pentru copii: ce este sigur și ce nu25.11.2025, 21:23
-
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect25.11.2025, 19:26
-
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
