Leguma care încetinește îmbătrânirea dacă e consumată zilnic
Bătrânețea este o fază a vieții care aduce o mai mare conștientizare și experiență. Însă, majoritatea persoanelor nu-și doresc să îmbătrânească.
La vârsta adultă, organismul începe să simtă un oarecare declin, iar riscul apariției unor boli precum demența, boala Parkinson, boala Alzheimer, dar și bolile reumatice crește din ce în ce mai mult.
De aceea, trebuie să încercăm să prevenim îmbătrânirea, să o prevenim pe cea a pielii, să acordăm mai multă atenție la ceea ce mănânci și bei. Puțini oameni știu că o legumă consumată zilnic ar putea fi un panaceu din acest punct de vedere.
Pe lângă soluțiile privind semnele îmbătrânirii de pe mâini sau de pe față, trebuie să acționăm și din interior și să dăm corpului tot ce are nevoie pentru a încetini îmbătrânirea celulară.
Începem să înțelegem că îmbătrânim, când apar câteva semne de necontestat. Corpul nu mai răspunde așa cum o făcea cu câțiva ani înainte, iar pe corp încep să apară ridurile. Dar, de-a lungul timpului, au fost identificate remedii care pot încetini progresul bătrâneții.
În special, există unele alimente care, dacă sunt consumate în mod corect, pot fi de un ajutor neprețuit. Conform unor studii, o legumă indicată pentru a încetini îmbătrânirea este sfecla roșie.
Sfecla roșie este o legumă, care se prezintă sub diferite soiuri. Există soiuri perfecte pentru hrănirea animalelor, dar și soiuri potrivite pentru rețete delicioase. Oricum, sfecla roșie are o serie de beneficii mari pentru sănătate.
Beneficii și contraindicații
Sfecla roșie este bogată în vitamine și săruri minerale, antioxidanți și flavonoide. În plus, sfecla conține multă apă și fibre. Aceasta înseamnă că este capabilă să întărească sistemul imunitar, care va combate afecțiunile sezoniere. Sfecla roșie este valoroasă pentru îmbunătățirea digestiei, pentru purificare și pentru îmbunătățirea circulației sângelui.
Cum funcționează pentru a încetini îmbătrânirea?
Vitaminele A și C și antioxidanții pot să protejeze celulele de starea oxidativă, afecțiunea care determină îmbătrânirea. În plus, blochează radicalii liberi, dușmanii corpului și ai pielii.
Sfecla roșie este capabilă să prevină bolile de inimă, să controleze anemia, să regleze tensiunea arterială, să reducă colesterolul rău.
Există însă și contraindicații, ca în toate alimentele. Sfecla stimulează producerea de sucuri gastrice. Din acest motiv cantitățile consumate trebuie verificate de un nutriționist. Experții sfătuiesc să nu consumați sfeclă dacă aveți probleme cu stomacul sau pietre la rinichi.
Mănâncă zilnic pătrunjel. Ce se întâmplă în organism dacă îl incluzi în meniu
Mănâncă zilnic pătrunjel, spun nutriționiștii, deoarece este plin de vitamine și nutrienți. Pătrunjelul reprezintă o adevărată comoară pentru sănătate.
Printre beneficiile aduse, se numără și ameliorarea durerilor cauzate de artrită, prin urmare, mănâncă zilnic pătrunjel, dacă vrei să fii sănătos.
Consumând frunze de pătrunjel, poți accelera eliminarea acidului uric, o substanță ce intensifică durerile articulare. Nutriționiștii recomandă să se consume frunzele proaspete de pătrunjel, însă chiar și varianta uscată poate să fie eficientă.
Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică
Pătrunjelul are o mulțime de compuși cu efect anticancerigen, adică substanțele existente în aceste frunze pot să inhibe dezvoltarea tumorilor canceroase. Planta acționează ca un antioxidant, distrugând radicalii liberi ce afectează celulele sănătoase și inhibă multiplicarea și răspândirea celulelor canceroase în corp.
Dacă vei consuma pătrunjel în fiecare zi, aportul de acid folic protejează vasele sanguine și reduce riscul de infarct.
Beneficiile pătrunjelului
Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și mai multă vitamina C decât citricele. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare a substanțelor nutritive a majorității organelor.
Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor, aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Pătrunjelul este bogat în clorofilă, care are capacitatea de a purifica și de a inhiba răspândirea bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme.
Fluorul se întâlnește în abundență în pătrunjel. Fluorul din pătrunjel are o structură complet diferită molecular de fluorul produs chimic.
Aceste alimente obișnuite te împiedică să slăbești. Nu le mai consuma, iar rezultatele te vor bucura
Acidul folic, una din cele mai importante vitamine din grupul b-urilor, cu rol important in sănătatea sistemului cardiovascular. O jumătate de ceașcă de pătrunjel proaspăt sau o lingură de pătrunjel uscat oferă necesarul zilnic de fier.
Pătrunjelul este bogat în vitamina K. De asemenea, pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât orice alta leguma: 100 grame conțin 166 mg vitamina C, de trei ori mai mult decât portocalele.
Substanțele componente din uleiul volatil al pătrunjelului inhiba formarea tumorilor localizate la nivelul plămânilor. Acestea acționează asemănător antioxidanților care neutralizează anumite tipuri de substanțe cancerigene. Pătrunjelul mai conține: calciu, fosfor, potasiu potasiu, mangan și sulf. Citește mai multe AICI.
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Cum scap de pofta de dulce
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
