O bere pe zi, benefică pentru sănătate. Află cine poate să se bucure de gustul amărui
O bere mică, pe zi, benefică pentru sănătate, arată un studiu recent.
Dacă nu te afli în categoria persoanelor care au interzis consumul de bere, din motive medicale, cercetătorii au o veste bună. De altfel, știm cu toții că un consum moderat de alcool, dar și menținerea unei diete echilibrate sunt esențiale pentru orice stil de viață sănătos.
Un studiu recent indică faptul că băutul unei băuturi alcoolice în fiecare zi, poate ajuta la mențineta sănătății florei intestinale. Iar acea băutură este berea, notează EatThis.
În cadrul studiului, care a fost publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, cercetătorii au pus bărbați sănătoși să bea zilnic, timp de patru săptămâni, aproximativ 350 ml de bere lager alcoolică sau nealcoolică.
La finalul studiului, 22 de bărbați aveau o diversitate bacteriană mai mare în microbiomul intestinal și markeri mai buni ai sănătății intestinale decât înainte de începerea studiului.
”Berea fără alcool și berea alcoolică au crescut diversitatea microbiotei intestinale, care a fost asociată cu rezultate pozitive în materie de sănătate”, au declarat cercetătorii în studiu. ”Aceste rezultate sugerează că efectele berii asupra modulării microbiotei intestinale sunt independente de alcool și pot fi mediate de polifenolii din bere”.
Și mai bine, cercetătorii au mai spus că o singură bere zilnică nu pare să crească greutatea corporală sau masa de grăsime corporală.
Deși studiul în sine a fost de mici dimensiuni, concluziile sale pot crea un precedent pentru cercetări ulterioare în domeniul efectelor alcoolului asupra sănătății.
În timp ce rezultatele acestui studiu se anunță promițătoare pentru iubitorii de bere, este important să ne amintim că un consum regulat de bere poate provoca uneori iritații la nivelul întregului sistem digestiv.
”Consumul de bere poate face ca stomacul tău să producă mai mult acid decât de obicei, ceea ce se poate transforma într-o inflamație a mucoasei intestinale. Acest lucru poate avea efecte secundare pe termen lung, cum ar fi gastrita", a declarat nutriționistul Katie Boyd pentru sursa menționată.
6 tipuri de persoane ce nu trebuie să bea bere. Diabeticii se află pe listă
Berea este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice, mai ales în timpul sezonului cald. Potrivit datelor OMS, din urmă cu un deceniu, România se afla pe locul 5 în rândul consumatorilor de alcool pe cap de locuitor, în timp ce BeerInfo notează că persoanele cu vârste de peste 21 de ani au un consum mediu anual de peste 100 de litri de bere, citat de EatThis.
În ciuda gustului ”puternic și amărui”, cum spune reclama, berea nu este prietena tuturor, chiar dacă adună laolaltă prietenii.
Cine trebuie să spună pas ”ieșirii la bere”
Persoanele care au antecendente de diabet și prediabet se află printre cele pentru care berea nu este deloc recomandată. Berea conține zahăr, chiar dacă pe ambalaje nu o să găsiți acest lucru la secțiunea ”ingrediente”, el fiind creat în mod natural atunci când boabele sunt fermentate de drojdie.
"Berea poate induce rapid o creștere a glicemiei pacientului sau, în stare de post, poate provoca o creștere rapidă a insulinei și poate cauza hipoglicemie, ceea ce este, de asemenea, periculos", spune Dr. Jonathon Kung, medic gastroenterolog la Mount Sinai, citat de EatThis.
Persoanele supraponderale și cele aflate la dietă. Dacă vreți să pierdeți câteva kilograme, este cazul să stați deoparte de această băutură foarte populară. "Berea este încărcată cu între 100 și 200 de calorii, cu o valoare nutritivă redusă", spune Kung.
Potrivit unei cercetări publicate în Nutrients, cantitățile zilnice de bere mai mari sau egale cu 0,5 litri cresc riscul de a nu pierde în greutate, în special la bărbați. Pentru cei care încearcă să slăbească, consumul de bere poate împiedica atingerea unui deficit zilnic de calorii necesar pentru pierderea în greutate. Schimbați sticla de bere cu o sticlă de apă pentru a economisi acele calorii goale. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Băuturile carbogazoase, efecte nocive asupra ficatului. Dr. Ene: La fel cum o face alcoolul
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
