Pietre la rinichi. Cât de eficiente sunt ceaiurile

Timp de secole, medicina tradițională din Asia a folosit ceaiul verde și negru pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv boli renale.
Cercetările moderne arată că beneficiile ceaiului provin de la nivelul ridicat de antioxidanți, numiți „polifenoli”, compuși care pot combate daunele radicalilor liberi asupra celulelor din rinichi și din întregul corp.
Potrivit Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor, milioane de oameni suferă de tulburări renale care pot fi jenante, dureroase și care pot ajunge să reprezinte un pericol de moarte.
Pietrele la rinichi
O piatră a rinichilor este o masă adesea dureroasă, solidă, compusă din cristale minuscule care se formează în rinichi datorită infecției, deshidratării sau dezechilibrelor nutriționale. Două studii separate au investigat potențialele beneficii ale ceaiului în prevenirea formării pietrelor, unul la femei și celălalt la bărbați. Potrivit studiului asupra femeilor, publicat în „Analele Medicinei interne” , în 1998, consumul de ceai a scăzut riscul de pietre la rinichi cu 8%. Studiul pe bărbați, publicat în „American Journal of Epidemiology” în 1996, a implicat 45 289 de bărbați și a descoperit faptul că băutori de ceai din grup aveau un risc cu 16% mai mic de a forma pietre.
-
-
-
Manichiura cu efect de aură, trendul spectaculos al acestei toamne07.09.2025, 17:30
-
-
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.