Sucul de mere și sfeclă, complex de vitamine. Te menține în formă și plin de energie
Sucul de mere și sfeclă este considerat a fi foarte hrănitor pentru organism. Este un complex de vitamine necesar pentru această perioadă.
Sucul de mere și sfeclă bogat în vitamina C și antioxidanți, ceea ce îl face un rapel imunitar puternic, mai ales în această perioadă de toamnă.
Ce conține sfecla
Sfecla roșie este un tip de legumă rădăcinoasă. Sfecla roșie are beneficii nutriționale mari și poate fi o sursă foarte bună de vitamine B și magneziu, printre altele.
Sfecla roșie este plină de vitamine și minerale. Sfecla este o sursă bună de acid folic, vitamina C, mangan și zinc. În plus, sfecla este de asemenea, o sursă excelentă de luteină, zeaxantină și vitamina B-12.
Antioxidanţii sunt compuşi care au capacitatea de a preveni daunele celulare cauzate de inflamație și stresul oxidativ. În plus conține complexul de vitamina B și acid folic, vitamina D și vitamina E. Sucul de sfeclă roșie are un nivel ridicat de polifenoli, despre care se crede că are proprietăți antioxidante.
O sursă bogată de antioxidanți, sfecla este plină de vitamine, minerale și aminoacizi. De asemenea, este bogată în mangan, care ajută la recuperarea mușchilor și țesuturilor, și potasiu, care poate ajuta la sănătatea inimii și chiar la oprirea îmbătrânirii.
Sfecla roșie vă poate ajuta cu îmbunătățirea aspectului pielii și a părului. Produce chiar și umiditate în scalp, ceea ce împiedică părul să se usuce. O sursă bogată de vitamine A, C și K, sfecla conține, de asemenea, potasiu, care ajută la funcția cognitivă și recuperarea musculară, precum și magneziu, care poate ajuta la sănătatea inimii.
Vezi și: Meralgia parestezică, cauze și simptome. Care este legătura cu îmbrăcămintea
Ce conțin merele
Coaja merelor este bogată în vitamine și nutrienți. Acestea sunt o sursă bună de vitamina B, vitamina C, E și K, precum și minerale dietetice cum ar fi fierul, manganul și seleniul. Merele sunt, de asemenea, o bună sursă de fibre dietetice, care ajută la sănătatea digestivă. Fibrele dietetice sunt, de asemenea, cunoscute pentru a preveni bolile de inimă şi creşterea în greutate.
Sucul de mere și sfeclă roșie, beneficii pentru sănătate
Sucul mere și sfeclă roșie este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care le puteți bea. Acesta este ambalat cu vitamine, minerale, și arome naturale cu gust mare. Puteți bea suc de mere și sfeclă roșie fie fierbinte, fie rece. De asemenea, puteți să-l adăugați la smoothie sau să faceți un dressing de salată de casă cu aromă de oțet, arată Benefits of Fruits.
Sucul de mere și sfeclă roșie stimulează imunitatea. De asemenea, au cantități bune de vitamina C și antioxidanți.
Sucul este plin de antioxidanți, vitamina C și minerale și este, de asemenea, o sursă bună de fibre alimentare și luteină. Nu conține gluten, grăsimi și calorii. Puteți să-l beți fierbinte său rece, cu sau fără zahăr, sau să adăugați câteva legume sau fructe pentru a spori gustul.
Dacă aveți greață sau vărsături, este posibil să aveți o inflamație în corp. Alimentele care conțin diverse substanțe nutritive pot ajuta în acest sens, cum ar fi legumele și fructele.
Vezi și: Sănătatea ochilor, ce să nu faci niciodată. Unele obiceiuri pot duce la orbire
O dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale este cunoscută pentru a îmbunătăți vigilența și memoria, precum și pentru a crește conectivitatea creierului. O dietă bogată în fructe şi legume este, de asemenea, benefică pentru a îmbunătăți funcția creierului, mai notează Benefits of Fruits.
Sucul de sfeclă roșie conține, de asemenea, antioxidanți. Antioxidanții reduc stresul oxidativ, pe care cercetările l-au legat de dezvoltarea cancerului, a afecțiunilor inflamatorii și a bolilor de inimă.
Îmbunătățește tensiunea arterială
Sucul de sfeclă roșie poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale a unei persoane. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează conținutului lor de nitrați.
Sfecla conține în mod natural cantități mari de nitrați, pe care organismul le transformă în oxid nitric. Acest compus dilată vasele de sânge, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin și scade tensiunea arterială generală, arată Medical News Today.
Sfecla conține mulți nitrați cu efect pozitiv asupra tensiunii arteriale și performanței sportive. Nitrații se transformă în organism în oxid nitric care scade tensiunea arterială și crește oxigenarea celulelor. 120ml suc de sfeclă reduc tensiunea cu 10mm Hg după 15 minute de la consum. Același pahar cu suc de sfeclă crește cu 20% performanța fizică și scade consumul de oxigen necesar pentru efort- element important mai ales când sportul e practicat la altitudini mari.
-
Cum afectează anemia ochii? Semne oculare, cauze, tratament09.12.2025, 21:45
-
-
-
Ce este uleiul esențial de geraniu: beneficii uimitoare pentru piele09.12.2025, 17:37
-
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cum scap de pofta de dulce
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
