Un ou pe zi: ce poate face în organism
Un ou pe zi poate aduce beneficii, în anumite condiții. În alte condiții, acest aliment poate crește unele riscuri. Iată ce se întîmplă în organism dacă consumi zilnic un...
Un ou bine prăjit, fiert sau poșat la micul dejun duminică dimineață este întotdeauna un deliciu. Cu toate acestea, suntem avertizați adesea cu privire la nivelul colesterolului din ouă. Deci, este sănătos să mănânci un ou pe zi? Ce face corpului tău și există beneficii pentru sănătate?
Iată rezultatul unor cercetări:
Crește colesterolul
Ouăle conțin colesterol. Corpul nostru are nevoie de această substanță asemănătoare grăsimilor, deoarece este un element constitutiv necesar atunci când vine vorba de producerea de hormoni, bilă și celule ale corpului, printre altele. O cantitate mare de colesterol de care avem nevoie este făcută de corpul nostru însuși, în ficat. Restul colesterolului de care avem nevoie îl derivăm din alimentele pe care le consumăm. Dar un nivel prea ridicat de colesterol crește riscul bolilor cardiovasculare. De aceea, cantitatea recomandată de colesterol zilnic este de 300 de miligrame.
Aport zilnic recomandat
Gălbenușul unui ou conține deja aproximativ 200 de miligrame de colesterol, în timp ce albușul de ou nu conține această substanță. Veți observa că, consumând un gălbenuș de ou, ați ajuns aproape la aportul zilnic recomandat de colesterol. Dacă mâncați un ou pe zi și nu aveți alte produse care conțin această substanță, veți fi bine. Dar untul, margarina, brânza, carnea grasă și tot felul de gustări, conțin și ele colesterol. Așadar, consumul unui ou pe zi este bun, atâta timp cât vă asigurați că restul dietei este echilibrată în jurul acestui aliment.
Beneficii pentru sănătate
Consumul de ouă are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Sportivii pot profita în special de aceste beneficii. Ouăle sunt pline de aminoacizi esențiali și proteine care ajută la construirea mușchilor. De asemenea, conțin alți nutrienți importanți, cum ar fi fierul, colina, acidul folic, sulful și zincul, și vitaminele B2, B12, E și D. Toate împreună, acestea îmbunătățesc funcția noastră cognitivă, memoria, creșterea naturală a părului și a unghiilor și la cei mai în vârstă, pot combate bolile oculare, cum ar fi cataracta și pot reduce tensiunea arterială.
-
-
-
Medicamentul care ține hipertensiunea sub control. Are efect 24 de ore10.11.2025, 09:58
-
-
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Cum scap de pofta de dulce
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
