Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Brânza are un conținut ridicat de calorii. Datorită conținutului ridicat de proteine poate fi un înlocuitor al cărnii.
Brânza este un superaliment. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat în cadrul emisiunii Vorbește lumea de la Pro TV care sunt combinațiile ideale pentru a avea o masă sănătoasă. În plus, brânza nu este un produs lactat, chiar dacă este obținută din lapte. Este esență de lapte.
”Brânza este un aliment fabulos pentru că merge în combinație cu orice, cu carne, cu toate făinoasele, cu legume. În momentul în care pui un pic de brânză totul capătă altă savoare.
Important e să știm că brânza este pe principiul ”faci ce vrei, dar știi ce faci”. Nu este un produs lactat. Brânza, spre deosebire de produsele lactate, lapte bătut, lapte dulce, iaurt, kefir, brânza proaspătă de vaci care au grăsime sub 10%, brânzeturile și cașcavalul sunt o categorie aparte. Ele reprezintă ce reprezintă mezelurile pentru carne. Este un fel de esență de lapte. Concentrează brânza tot ce înseamnă grăsime și proteine din lapte și se scoate apa, zerul”, a explicat Mihaela Bilic.
Vezi și: Activitatea fizică, o prelungire a vieții. Reducere cu 13% a riscului de mortalitate prematură
Unul dintre aspectele de care trebuie să ținem cont este faptul că brânza are un conținut caloric extrem de ridicat.
”Laptele are 87% apă și în momentul în care vrem să facem brânză, coagulăm laptele, rămâne o cantitate mică de brânză în care avem grăsimi din belșug, până la 25%. Avem multe proteine și minerale, însă, se elimină apa. În acest moment crește concentrația de calorii. În lapte avem 35-45 de calorii/100 de mililitri, la 100 de grame de brânză cresc valorile spre 250-300-350 de calorii, ajungând până la 400 de calorii la parmezan.
În momentul în care mănânci parmezan îl mănânci cu bucățica pentru că este atât de uscat și concentrat, dar este o brânză extrem de bună la capitolul calitate. Are extrem de mult calciu, proteine, mai ales pentru copii”, a mai precizat Mihaela Bilic.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a demontat un mit conform căruia brânza de capră este mai indicată. Alegerea tipului de brânză depinde de gustul fiecăruia dintre noi.
”Aș vrea ca acest mit cum capra este pe un piedestal și vaca este pusă la colț să dispară din punct de vedere al nutriției, al compoziției și calorii. Lucrurile sunt aproape identice. Diferă puțin tipul de grăsimi. Diferă puțin gustul, dar nu putem spune că vaca este mai slabă calitativ. Sunt foarte multe persoane care consideră brânza de vacă mai bună pentru că are un gust mai puțin intens, însă la oaie și capră gustul este puțin mai puternic și nu toată lumea apreciază asta.
Feta este corespondentul pentru telemeaua noastră. Este corespondentul pentru brânza de vacă și oaie, amestecată. Este o brânză bine scursă, sărată și diferența o face cantitatea”, a mai precizat sursa citată.
Vezi și: Busuiocul, planta aromatizată cu proprietăți antiinflamatoare. Benefic și pentru cancerul pulmonar
Brânza are o cantitate mare de calorii. De aceea, medicul nutriționist ne arată care este cantitatea ideală de brânză pe care o putem consuma. O putem pune chiar și pe o felie de pâine dacă ținem cont de proporții.
”Dacă te-ai săturat cu brânza e jale. Trebuie să îți asumi. Ori mănânci o bucată generoasă de brânză, nu pui mult ulei în salată. Când facem o salată de roșii și o stropim generos cu ulei și mai punem și un calup generos de brânză și o felie de pâine, masa aceea se duce spre 1000 de calorii. Fiecare lingură de ulei are 100 de calorii.
Atenție mare! Nu tăiați cu generozitate felia de brânză sau nu mâncați foarte des.
În momentul în care vorbim de sănătos, confundăm cu dietetic. Sănătos nu înseamnă lipsit de calorii, nu înseamnă fără grăsime. Din contră, creștem din grăsime, din făinoase. Combinația perfectă ar fi brânza cu pâine. Prin această asociere, face diferența. Are efect antidepresiv.
Licopenul din roșie, care vara ne protejează pielea, se absoarbe bine și se dizolvă în grăsime. În momentul în care punem lângă roșii și un pic de brânză, nu este nevoie să punem ulei. Brânza va ține loc și de grăsime. Are foarte mult calciu, proteine pentru cei care nu vor să mănânce carne. Brânza este un substitut perfect să îți asiguri porția de proteine.
Dacă vreți o combinație perfectă mâncați brânza cu pâine. Pâinea are 200 de calorii, brânza 300 și ceva de calorii și puneți lângă o salată mare de legume cu roșii, castavete, ceapă, busuioc, orice iarbă aromată”, a mai precizat Bilic.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!