Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Carnea cultivată în laborator a fost aprobată pentru consum. Va ajunge în restaurante.
Carnea cultivată în laborator poate fi consumată în condiții de siguranță. Compania de carne cultivată GOOD Meat, din California, a primit autorizația de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru a-și aduce pe piață puiul cultivat în laborator, potrivit documentelor agenției publicate marți.
Mai multe companii lucrează pentru a aduce carne cultivată pe piață în Statele Unite și trebuie să primească aprobarea atât de la FDA, cât și de la Departamentul Agriculturii din SUA înainte de a-și putea vinde produsele.
Puiul GOOD Meat este al doilea produs din carne cultivată care a primit aprobare de la FDA, după ce UPSIDE Foods, din California, a primit undă verde de la autoritățile de reglementare pentru pieptul de pui cultivat în noiembrie anul trecut. FDA a acceptat concluzia companiei că produsul său este sigur de mâncat pentru oameni.
”Nu avem întrebări în acest moment cu privire la concluzia GOOD Meat conform căreia alimentele care conțin sau conțin material de celule de pui de cultură sunt la fel de sigure ca alimentele comparabile produse prin alte metode”, a spus agenția într-o scrisoare din 20 martie către companie, potrivit New York Post.
GOOD Meat intenționează să-și vândă inițial produsul la restaurantele deținute de bucătarul José Andrés, cunoscut pentru munca sa privind securitatea alimentară globală. Compania își vinde puiul la scară mică în Singapore din 2020.
Carnea cultivată este derivată dintr-o mică probă de celule animale care sunt hrănite cu nutrienți și crescute în cuve de oțel înainte de a fi prelucrate în bucăți de carne.
Companiile de carne cultivată spun că produsul oferă beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cu 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume, provenite de la animale.
GOOD Meat, divizia de carne cultivată a companiei de tehnologie alimentară Eat Just, Inc. este dedicată "fabricării de carne durabilă și sigură din celule animale în loc de animale sacrificate".
Măsura luată de FDA vine la doar câteva luni după ce UPSIDE Foods a primit prima undă verde de reglementare de la FDA pentru a vinde carne cultivată, carne de pasăre sau fructe de mare în noiembrie 2022.
Vezi și: Ce se întâmplă când folosești folia de aluminiu la gătit. De ce să NU o mai pui niciodată în frigider. Arhire: Dacă o aplicăm pe carne sau alimente acide e nocivă
"Viitorul planetei noastre depinde de modul în care ne hrănim... și avem responsabilitatea de a privi dincolo de orizont pentru a găsi modalități mai inteligente și durabile de a mânca. GOOD Meat face exact acest lucru, împingând limitele unor soluții noi și inovatoare, și sunt încântat ca toată lumea să guste rezultatul", a declarat Andrés într-un comunicat de presă.
Potrivit GOOD Meat, 70% dintre singaporezii care au încercat puiul cultivat de GOOD Meat au spus că are un gust la fel de bun sau mai bun decât puiul convențional.
Carnea cultivată este obținută dintr-un mic eșantion de celule animale care sunt hrănite cu nutrienți și cultivate în cuve de oțel înainte de a fi transformate în bucăți de carne. Companiile producătoare de carne cultivată susțin că acest produs aduce beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cele 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră provenite de la animale.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.