Cum ne alegem mâncarea ca să avem o bună stare de spirit. Recomandări Cori Grămescu

Nutriționistul și coach-ul Cori Grămescu recomandă să înlocuim mâncarea procesată cu alimente nutritive când ne simțim copleșiți de numărul uriaș de sarcini pe care le avem de...
Nutriționistul Cori Grămescu ne recomandă să alegem cu grijă mâncarea deoarece ne influențează starea de spirit și sănătatea. ”Aşa că, data viitoare când vă simţi stresați şi copleșiți de tot ce aveți de făcut, încercați să înlocuiți mâncarea procesată cu alimente nutritive”, notează Cori Grămescu.
Iată recomandările făcute de aceasta:
* Fulgii de ovăz - Carbohidraţii complecşi din fulgii de ovăz cresc nivelul de serotonină şi au un efect de calmarea asupra creierului, deoarece au un nivel ridicat de antioxidanţi.
* Portocalele - În momentul în care suntem stresaţi, corpul nostru eliberează mai mulţi radicali liberi, iar vitamina C ajută la neutralizarea acestora.
* Nucile - Conţin acid alfa-linolenic şi omega 3 care are rolul de a preveni fluctuaţile hormonilor de stres şi de a proteja împotriva schimbărilor stărilor de emoţionale.
* Fructele de pădure - Sunt o bogată sursă de antioxidanți ce ne ajută în ameliorarea stresului și o sursă foarte bună de vitamina C care ne ajută să ne menţinem nivelul de cortizol sub control.
* Ciocolata neagră - Știm că ciocolata ne îmbunătățește starea de spirit atunci când avem o dispoziție proastă, asiguraţi-vă doar să alegeţi o ciocolată cu un procent de peste 70% cacao, bogată în antioxidanţi.
* Ceaiul de muşeţel - o alegere perfectă pentru un somn liniștitor, însă îl puteți bea de fiecare dată când vă simțiți stresați, pentru că este o băutură cu efect calmant.
* Brânza de vaci - Poţi opta pentru brânză de vaci light, jumătate de linguriță de seminţe de în şi o cănuță de afine şi aţi obţinut o gustare perfectă pentru lupta cu stresul.
* Avocado - Este bogat în glutation, un antioxidant puternic care combate radicalii liberi din organism prin blocarea absorbţiei intestinale a unor grăsimi care cauzează stres oxidativ. Conține luteină, beta-caroten, vitaminele B şi E și o cantitate mare de folaţi, acidul folic fiind cel care ne menține starea de spirit bună.
* Sparanghel - Folații sunt cei care ne ajută să ne păstrăm calmul și să diminuăm stresul, iar sparanghelul la rândul lui este bogat în folați, că îl consumați crud în salate sau fiert, sparanghelul este o garnitură excelentă”.
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?