Nu doar zahărul trebuie redus: 8 îndulcitori de care trebuie să țineți cont


Părinții care caută alternative la zahăr trebuie să fie atenți atunci când selectează alimente care promit mai puțin zahăr. Este posibil să obțineți mai puțin zahăr, dar familia dvs. ar putea mânca alternative de zahăr nesigure.

Astăzi, Academia Americană de Pediatrie (AAP) a publicat „Utilizarea îndulcitorilor nenutriți la copii". Raportul solicită mai multe cercetări asupra îndulcitorilor și a efectului lor asupra copiilor, mai ales când vine vorba de riscul de diabet de tip 2 și obezitate, notează Health

AAP solicită, de asemenea, ca produsele să enumere cantitatea de îndulcitori de pe etichetele produselor, astfel încât oamenii să știe exact ce consumă. În prezent, producătorii de produse alimentare trebuie să numească îndulcitori nenutriți pe lista ingredientelor.

"Având în vedere câți copii consumă regulat aceste produse - care au devenit omniprezente - ar trebui să avem o mai bună înțelegere a modului în care acestea au impact asupra sănătății pe termen lung a copiilor", a spus dr. Carissa Baker-Smith, autor principal și cardiolog pediatru, afirmație.

Ce sunt îndulcitorii nenutriți?

Cel puțin 1 din 4 copii consumă un îndulcitor nonnutritiv sau artificial, a raportat AAP. Și aproximativ 80 la sută dintre copii îi consumă zilnic.

Există opt îndulcitori nenutriți care sunt aprobați de Food and Drug Administration (FDA). (Primele șase au fost aprobate ca aditivi alimentari; ultimele două aveau o denumire diferită.)

Zaharină: adesea este adăugat la iaurt și jeleu cu conținut scăzut de zahăr. Conform Centrului pentru Știință în Interes Public (CSPI), acest lucru împreună cu aspartamul, acesulfamul potasiu și sucraloza ar trebui să fie evitate. „Analiza lor se bazează pe faptul că unii dintre acești îndulcitori lipsesc cercetările privind siguranța. În unele cazuri, cum ar fi cu aspartamul, sucraloza și zaharina, au existat studii care au legat-o de riscul de cancer și de alte probleme de sănătate ", a remarcat Sharon Palmer, nutriționist dietetician înregistrat din California.

Aspartam: Aceasta este prezentată în multe mărci de suc dietetic, precum și în Jell-O, Equal și NutraSweet.

Potasulfam potasiu: veți găsi această substanță în uneleproduse dietetice și în unele băuturi dietetice. A venit pe locul doi pentru că a fost în cele mai multe produse chestionate și, de asemenea, se mai numește acesulfame K.

Sucraloză: se găsește adesea în suc dietetic. A fost în cea mai mare cantitate de produse studiate.

Neotame: Acesta se găsește în Sunny D, unele guma de mestecat și shake-uri de proteine.

Advantame: derivat din aspartam, este adesea în băuturi și pulberi pentru băuturi, precum și în produse de gătit și de coacere.

Stevia: FDA a fost aprobată ca fiind „în general recunoscută ca sigură" și se află pe lista sigură a CSPI.

Luo Han Guo / fructul călugărului: De asemenea, "recunoscută în general ca sigură" de către FDA, aceasta este pe lista CSPI pentru a fi precaut din cauza lipsei de testare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel