Obezitate, gena care îți permite să mănânci cât vrei tu

Peste jumătate din populația României are obezitate și supragreutate
Peste jumătate din populația României are obezitate și supragreutate

Sună prea bine pentru a fi adevărat, dar o abordare nouă care ar putea să vă permită să mâncați cât de multă mâncare doriți fără a câștiga greutate ar putea fi o realitate în viitorul apropiat. Oamenii de știință au găsit gena împotriva obezității, care inhibată poate combate boala.

O echipă internațională, condusă de profesorul Damien Keating de la Universitatea Flinders, este plină de speranță că experimentul făcut la șoareci ar avea efect similar și la oameni. O singură genă, cunoscută sub numele de RCAN1, a fost îndepărtată la șoareci, în timp ce aceștia au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi. Surpriza a fost că nu au reușit să câștige în greutate, chiar și după ce au mâncat alimente bogate în grăsimi perioade prelungite.

O abordare similară, care inhibă această genă ar putea fi eficientă pentru a combate obezitatea si boli grave cum ar fi diabetul zaharat. Obezitatea este o epidemie majoră de sănătate la nivel mondial, având ca rezultat creșterea riscului de apariție a unor boli grave, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2 și a bolilor de inimă, dar lipsesc tratamentele eficiente.

,,Știm că o mulțime de oameni se luptă pentru a pierde în greutate sau chiar pentru a controla greutatea lor pentru o serie de motive diferite. Constatările din acest studiu ar putea însemna dezvoltarea unei pastile care ar viza funcția RCAN1 și ar putea duce la pierderea în greutate. Există două tipuri de grăsimi în corpul uman - grăsimea brună cea care arde energie și grăsimile albe, care stochează energia. Blocarea RCAN1 ajută la transformarea grăsimilor albe nesănătoase în grăsimi maro sănătoase, fiind o metodă potențială de tratament în lupta împotriva obezității. Am dezvoltat deja o serie de medicamente care vizează proteinele pe care le produce această genă și acum suntem în proces de a le testa pentru a vedea dacă inhibă RCAN1 și dacă ar putea reprezenta noi medicamente anti-obezitate potențiale. În lumina rezultatelor noastre, medicamentele pe care le dezvoltăm ar arde mai multe calorii, chiar în timp ce oamenii se odihnesc. Aceasta înseamnă că organismul ar stoca mai puțină grăsime fără a fi nevoie ca o persoană să reducă consumul de alimente sau să exercite mai multă activitate fizică", a declarat profesorul Keating de la Universitatea Flinders.


Două treimi dintre adulții australieni și un sfert dintre copii sunt fie supraponderali, fie obezi, iar statisticile sunt la fel de îngrijorătoare și în Marea Britanie și în SUA.

Cercetătorii spun că aceste constatări deschid drumul către un potențial tratament simplu, dar sunt necesare studii suplimentare pentru a determina dacă se înregistrează aceleași rezultate la om. Cercetarea canadienilor se concentrează pe înțelegerea modului în care celulele trimit semnale unele altora și modul în care acest lucru are impact asupra sănătății și a răspândirii bolii.

,,Ne-am uitat la o varietate de diete diferite pe perioade de timp diverse, de la opt săptămâni până la șase luni și în fiecare caz am văzut îmbunătățiri de sănătate în absența genei RCAN1. Vrem să urmărim cu adevărat acest lucru. Avem fonduri de cercetare din partea guvernului australian prin intermediul Consiliului Național de Sănătate și Cercetare Medicală pentru a continua explorarea opțiunilor viabile. Aceste rezultate arată că putem face o diferență reală în lupta cu obezitatea", au declarat cercetătorii australieni, potrivit Medicalxpress.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel