Obiceiuri care vă pot îmbunătăți sănătatea mintală

Adisa Codruț / 07 sep 2021 / 22:44
Relaxare
Relaxare

Cititul, mângâiatul unui animal de companie și chiar micile cumpărături vă pot îmbunătăți sănătatea mentală.

Iată câteva idei care vă pot îmbunătăți sănătatea mentală:

* dezordine - studiile au constatat că atunci când sunteți înconjurat de multe lucruri, haosul vizual vă distrage atenția și vă împiedică capacitatea de a procesa informații. Alte cercetări au arătat că o casă aglomerată amplifică hormonul de stres cortizol, în special la femei. Fă-ți un plan chiar acum pentru a-ți alunga sau a ordona dezordinea. 

* cumpărați-vă ceva plăcut - ceva frumos te poate îmbogăți pentru moment, dar cercetările arată că adevărata magie a așa-numitei terapii a cumpărăturilor este sentimentul de control pe care îl aveți asupra mediului în care faceți propriile alegeri. Deci, încercați un pic de cumpărături inteligente pentru a vă ajuta să vă scoateți din tristețea pe termen scurt. Asigurați-vă că opțiunile voastre se potrivesc și ci bugetul.

* citiți - cercetările au legat citirea de îmbunătățirile simptomelor depresiei, precum și de flexibilitatea mentală și funcția creierului. Asigurați-vă că este o lectură plăcută - nu știrile, manualul computerului - găsiți o carte pe care ați dorit să o citiți. Încercați să citiți cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

* jucați-vă cu un animal de companie - într-un studiu, studenții care s-au răcit timp de doar 10 minute cu un câine sau o pisică cuminți au scăzut brusc cortizolul, un hormon major al stresului. Multe campusuri universitare au început programe de tip „pet-to-de-stress”. Totuși, nu trebuie să fiți la școală pentru a obține aceste momente aparte; petreceți timp de calitate cu propriul animal de companie sau faceți voluntariat la un adăpost, potrivit webmd.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy