Obiceiuri care vă pot îmbunătăți sănătatea mintală

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Relaxare
Relaxare

Cititul, mângâiatul unui animal de companie și chiar micile cumpărături vă pot îmbunătăți sănătatea mentală.

Iată câteva idei care vă pot îmbunătăți sănătatea mentală:

* dezordine - studiile au constatat că atunci când sunteți înconjurat de multe lucruri, haosul vizual vă distrage atenția și vă împiedică capacitatea de a procesa informații. Alte cercetări au arătat că o casă aglomerată amplifică hormonul de stres cortizol, în special la femei. Fă-ți un plan chiar acum pentru a-ți alunga sau a ordona dezordinea. 

* cumpărați-vă ceva plăcut - ceva frumos te poate îmbogăți pentru moment, dar cercetările arată că adevărata magie a așa-numitei terapii a cumpărăturilor este sentimentul de control pe care îl aveți asupra mediului în care faceți propriile alegeri. Deci, încercați un pic de cumpărături inteligente pentru a vă ajuta să vă scoateți din tristețea pe termen scurt. Asigurați-vă că opțiunile voastre se potrivesc și ci bugetul.

* citiți - cercetările au legat citirea de îmbunătățirile simptomelor depresiei, precum și de flexibilitatea mentală și funcția creierului. Asigurați-vă că este o lectură plăcută - nu știrile, manualul computerului - găsiți o carte pe care ați dorit să o citiți. Încercați să citiți cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

* jucați-vă cu un animal de companie - într-un studiu, studenții care s-au răcit timp de doar 10 minute cu un câine sau o pisică cuminți au scăzut brusc cortizolul, un hormon major al stresului. Multe campusuri universitare au început programe de tip „pet-to-de-stress”. Totuși, nu trebuie să fiți la școală pentru a obține aceste momente aparte; petreceți timp de calitate cu propriul animal de companie sau faceți voluntariat la un adăpost, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel